Ελεύθερος ο 56χρονος γιατρός από τη Λαμία με τις «ύποπτες» συνταγές

2014-06-03 15:25

Ελεύθερος ο 56χρονος γιατρός με τις «ύποπτες» συνταγές

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε 56χρονος ιατρός παθολόγος από τη Λαμία, ο οποίος κατηγορείται ότι εξέδιδε ιατρικές συνταγές που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, χωρίς να υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη. Ο συγκεκριμένος γιατρός αποκαλύφθηκε, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν 53χρονο, στην κατοχή του οποίου βρήκαν 514 ναρκωτικά χάπια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τελευταία δύο χρόνια ο 53χρονος φέρεται να πλαστογραφούσε συστηματικά ιατρικά πιστοποιητικά, που είχαν εκδοθεί από ψυχίατρο, ακολούθως χρησιμοποιούσε αυτά τα πλαστά πιστοποιητικά, που ήταν στο όνομα συγγενικών του προσώπων, για να παίρνει συνταγές, που εμπίπτουν στον νόμο περί ναρκωτικών, από τον 56χρονο παθολόγο και τέλος προμηθευόταν τα ναρκωτικά χάπια από τα φαρμακεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το τελευταίο πεντάμηνο ο 53χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε 36 συνολικά πλαστές συνταγές του νόμου περί ναρκωτικών και με αυτές να προμηθεύτηκε συνολικά 8.100 ναρκωτικά χάπια.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης σήμερα το πρωί, ο 56χρονος παθολόγος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι τα πιστοποιητικά ήταν πλαστά. Σύμφωνα δε με τους συνηγόρους του, «είναι περιπτώσεις που εύκολα κανείς μπορεί να μετατραπεί σε θύμα».

Στην πολύωρη κατάθεσή του ο γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες. Με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, αλλά του επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 3.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

 

ethnos.gr