ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ- Μ. ΣΚΟΥΡΑΣ Οι συνδημότες μας δεν μας επέλεξαν να τους Υπηρετήσουμε αλλά μας έδωσαν εντολή να τους Υπερασπιστούμε.

2014-06-10 09:30

Οι συνδημότες μας δεν μας επέλεξαν να τους Υπηρετήσουμε αλλά μας έδωσαν εντολή να τους Υπερασπιστούμε.

 

Αγαπητοί Συμπολίτες-σες 
 

Η παράταξή μας πιστή στις αρχές της και στην προσπάθεια των υποψηφίων της, των φίλων της και των δημοτών που μας εμπιστεύτηκαν θα ήθελε να συμβάλει παραγωγικά στο μέλλον του τόπου και όχι να αναλώνετε σε εσωστρεφείς συμπεριφορές, αναλύσεις και συζητήσεις που τελικά δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε δικαιολογίες, σε αντιπαλότητες και ομαδοποιήσεις που τόσο στοίχησαν στον τόπο. 
Για τους παραπάνω λόγους θα τοποθετηθούμε δημόσια για άλλη μια φορά και τελευταία, σχετικά με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών για τους ανησυχούντες φίλους μας.
Κατ΄ αρχήν η παράταξή μας δεν αποτελεί συνέχεια της Δημοτικής Παράταξης "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" που έλαβε μέρος στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον κύριο Κώστα Κρητικό. Κατά συνέπεια η όποια σύγκριση μαζί της δεν έχει νόημα. Για τον λόγο αυτό όταν επιχειρείτε να συγκριθούν τα ποσοστά τους στις δύο εκλογές, προφανώς γίνεται από σκοπιμότητα και υστεροβουλία για να απαξιωθεί η προσπάθεια νέων κυρίως ανθρώπων και υποψηφίων που θέλησαν να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν, πολλοί απ΄ αυτούς για πρώτη φορά, στο μέτρο του δυνατού. 
Αν όμως δεχτούμε, για χάρη της συζήτησης, ότι είναι συνέχειά της, τότε η ήττα έχει ονοματεπώνυμο και αιτιολογία. Η δημοτική παράταξη "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" τα 3,5 χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές ήταν απούσα από τα δρώμενα του Δήμου, του τόπου και της Μακρακώμης και μάλιστα όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονταν από φορείς, συλλόγους, ομάδες και εθελοντές δυστυχώς προσπαθούσε να τις απαξιώσει και να τις υποβαθμίσει. 

Ο επικεφαλής της παράταξης αρνήθηκε δύο φορές, σε επιστολές Δημοτικού συμβούλου, να συγκαλέσει την Γενική Συνέλευση για να βελτιωθεί η οργάνωσή της και η λειτουργία της αλλά και η κάθοδος στις πρόσφατες εκλογές. Το γραφείο της παράταξης στο Δημοτικό κατάστημα της Μακρακώμης δεν λειτούργησε ούτε μία μέρα. Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που εκλέχθηκαν με την "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" άπαντες (πλην προέδρου Τσούκας) αποχώρησαν και ήταν υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς. Η παρουσία του επικεφαλής στα Δημοτικά Συμβούλια, πλέον των 50, που έγιναν αυτά τα 3,5 χρόνια περιορίστηκε στην φυσική του παρουσία και μόνο. 
 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι και φίλοι της "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" πήραν πρωτοβουλία στα Λουτρά Πλατυστόμου για να βρουν επικεφαλή της παράταξης για τις επόμενες εκλογές, προφανώς γιατί πίστευαν ότι έπρεπε να ηγηθεί άλλος ή γιατί θέλησαν να επιβεβαιώσουν την ηγεμονία του κύριου Κρητικού, ο οποίος δήλωσε δημόσια στη συγκέντρωση ότι δεν παραιτείτε από την ηγεσία της παράταξης. 
Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι η παρουσία του κυρίου Κρητικού στον συνδυασμό της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" αποτέλεσε τιμή για μας και είναι μία προσωπική υπέρβαση για τον ίδιο, που τον τιμά, γιατί αν και ήταν 8 χρόνια Δήμαρχος και 3,5 χρόνια επικεφαλής Δημοτικής παράταξης στρατεύθηκε μαζί μας στην μάχη του σταυρού. 
Η παράταξη μας "ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" προέκυψε μετά από πρωτοβουλία πολιτών του Δήμου μας και όχι από πρωτοβουλία του ηγέτη της, ο οποίος δήλωσε "Στρατιώτης" και ηγήθηκε της παράταξης, ανιδιοτελώς, με προσωπικό κόστος, και αφού δήλωσε αδυναμία σχηματισμού του Συνδυασμού και πήρε προς τούτο τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία και επιπλέον δεν υπήρχε και κάποια άλλη πρόταση. 
Δυστυχώς πολλοί από τους πρωτοστάτες αποχώρησαν από την κίνηση με την έναρξή της, καταδεικνύοντας ότι η συμμετοχή σε αυτήν ήταν προσχηματική για την δημιουργία άλλοθι στην επόμενη επιλογή τους. Υποψήφιοι εξ Αθηνών "μετάνιωσαν" και απέσυραν την υποψηφιότητά τους.. Άλλοι παρέμειναν μέχρι την τελευταία μέρα των υποψηφιοτήτων σαμποτάροντας την προσπάθεια, ακυρώνοντας υποψηφιότητες για να μην γίνει δυνατή η κάθοδος μας στις εκλογές και αποχώρησαν με δικαιολογία ότι ήθελαν να είναι με το νικητή για το καλό του χωριού τους και του τόπου και προσπαθούσαν μέχρι τελευταία στιγμή να αποτρέψουν υποψηφίους μας (περιοχή πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου) να συμμετάσχουν στον Συνδυασμό μας. 
Τέλος ορισμένοι παρέμειναν στον συνδυασμό και αντί να κάνουν αγώνα για να είμαστε στη δεύτερη Κυριακή, έκαναν επισκέψεις σε χωριά με υποψηφίους άλλου Συνδυασμού και άλλοι είχαν άμεση επαφή με τον επικεφαλής του, και ενδιαφέρονταν για το ποιόν θα ψηφίσουν οι συνδημότες μας στην δεύτερη Κυριακή απαξιώνοντας και αδυνατίζοντας ουσιαστικά την παρουσία μας. 
 

Σε κάθε όμως περίπτωση αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε αν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τα προβλήματα έτσι ώστε να έχουμε δυναμική παρουσία στα δρώμενα του Δήμου. Γεγονός το οποίο αναδείχθηκε και στην ενδιάμεση βδομάδα των εκλογών με την κίνησή μας για ανάληψη δεσμεύσεων από τους υποψηφίους Δημάρχους. Μία κίνηση που ανέδειξε σημαντικά και ουσιαστικά ζητήματα του Δήμου μας και οδήγησε σε ανάληψη δεσμεύσεων, τις οποίες είμαστε εδώ να τις διεκδικήσουμε αλλά και να στηρίξουμε την υλοποίησή τους.
 

Ουσιαστικά ξεκινήσαμε αργά, δεν είχαμε παντού υποψηφιότητες, δεν πιστέψαμε στην δύναμή μας και ίσως στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού ήμασταν πολύ ευγενικοί στους αντιπάλους, στους «φίλους» και στους πολιτικούς εχθρούς μας.
Οι συνδημότες μας δεν μας επέλεξαν να τους Υπηρετήσουμε αλλά μας έδωσαν εντολή να τους Υπερασπιστούμε. 
Να είναι βέβαιοι ότι θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Στην Δημοκρατία χάνουν και κερδίζουν οι ιδέες, οι προτάσεις, οι απόψεις και χάνονται ευκαιρίες και όχι τα πρόσωπα τα οποία τις εκφράζουν. 
 

 

Για την ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Ματθαίος Γρ. Σκούρας