Εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων από οικίες σε περιοχές της Λαμίας

2014-07-15 13:19

Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων από οικίες σε περιοχές της Λαμίας

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους,s βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια χειρός, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, ως προϊόντα κλοπών

Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων από οικίες σε περιοχές της Λαμίας.

Συνελήφθησαν, χθες (14-07-2014) το μεσημέρι στη Λαμία, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας και συγκεκριμένα ένας 27χρονος άνδρας και μία η 22χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λαμία, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το μεσημέρι τους δύο αλλοδαπούς.

Σε νομότυπη έρευνα που διενήργησαν στην οικία όπου διαμένουν στη Λαμία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  •  Κοσμήματα (δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού και μανικετόκουμπα),
  •  πέντε (5) ρολόγια χειρός,
  •  ένας φορητός Η/Υ με κάμερα,
  •  δύο (2) κινητά τηλέφωνα και τέσσερις (4) κάρτες sim ,
  •  ένα ζευγάρι κιάλια και
  •  διάφορα εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε τουλάχιστον έξι (6) κλοπές – διαρρήξεις που διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 17-04-2014 έως και 12-07-2014, από οικίες σε διάφορες περιοχές της Λαμίας.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω κλοπές διαπράχθηκαν βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, την ώρα μάλιστα που οι ιδιοκτήτες αναπαύονταν στις οικίες τους και η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές των παθόντων.

Μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η προέλευση των υπολοίπων αντικειμένων διερευνάται. Επιπλέον από τους αστυνομικούς εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.