ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΧΟΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

2014-06-13 08:23

Την Κυριακή 22 Ιουνίου και ώρα 11.00 θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για το Στρατιώτη Βασίλη Ραχούτη, στο χώρο της προτομής του, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Καμένων Βούρλων. 
Ο Βασίλης  Ραχούτης  πνίγηκε παλεύοντας με τα κύματα στη θάλασσα της Πάρου, προσπαθώντας να σώσει συνανθρώπους του που κινδύνευαν στο ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα».
Σε ανακοινωσή του ο Λιμενάρχης Στυλίδας Κυριάκος Λιάκος αναφέρει ότι «ο Βασίλης Ραχούτης ήταν πάντα απλός, σεμνός και αξιοπρεπής. Ακέραιος ως χαρακτήρας, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος, αποτέλεσε υπόδειγμα στρατιώτη. Με το παράδειγμά του ενέπνευσε και χάρισε όραμα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Η θυσία του αποτελεί για τον καθένα από εμάς πρότυπο συμπεριφοράς και υπευθυνότητας στον όρκο που έχουμε δώσει να υπερασπίζουμε τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του τόπου».
Μετά το πέρας της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Στρατού Ξηράς και ομιλία από το Λιμενάρχη Στυλίδας και το Δήμαρχο Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου.

 

 

lamiakos-typos.gr