Επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Χ. Σταϊκούρα

2014-06-26 14:52

Επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  κο Χ. Σταϊκούρα

Αγαπητέ Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε δύο περιπτώσεις συμπολιτών μας σχετικά με τις υπηρεσίες των ΚΕΦΥ, που υπέπεσαν στην αντίληψή μας.

 

Κάθε φορολογούμενος μικρής επαρχιακής πόλης, μετά τη συγχώνευση των ΔΟΥ, απευθύνεται στα τοπικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων (ΚΕΦΥ), προκειμένου να διευθετήσει τις υποθέσεις που τον απασχολούν. Σε δύο περιπτώσεις συμπολιτών μας (και συγκεκριμένα από την Αταλάντη και από τη Στυλίδα), που χρειάστηκε να προβούν στην έκδοση νέου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας λόγω απώλειας, έχοντας την υποχρέωση πληρωμής παραβόλου κόστους 9€, οι υπάλληλοι των ΚΕΦΥ τους παρέπεμψαν για την καταβολή του ποσού στη ΔΟΥ Λαμίας.

Θεωρούμε πως δεν είναι λογικό για μία απλή υπόθεση, όπως είναι η έκδοση νέας αστυνομικής ταυτότητας, να επωμίζονται και το κόστος της μεταφοράς προς τη Λαμία. Προφανώς και για πολλές άλλες περιπτώσεις προμήθειας και πληρωμής παραβόλου, θα πρέπει να μετακινούνται στη Λαμία.

Καλό θα ήταν να βρεθεί τρόπος ώστε να προμηθεύονται τα παράβολα π.χ. μέσω τοπικών καταστημάτων τραπεζών ή μέσω του διαδικτύου για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, για την απλούστευση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των φορολογούμενων πολιτών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας