Επιστρέφουν στον ασύρματο οι αστυνομικοί

2014-08-27 15:14

Επιστρέφουν στον ασύρματο οι αστυνομικοί

Κατάργηση λόγω κόστους του ψηφιακού συστήματος ενδοεπικοινωνίας

Δέκα χρόνια πίσω τεχνολογικά στις επικοινωνίες σηματοδοτεί η επιστροφή της ΕΛ.ΑΣ. στους παλιούς φορητούς ασυρμάτους, μετά την κατάργηση λόγω κόστους του σύγχρονου ψηφιακού συστήματος που είχε εγκατασταθεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και των άλλων ομάδων αιχμής, αν τους το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα ακούνε πάλι τη φωνή του εκφωνητή να δίνει οδηγίες από την παραδοσιακή κονσόλα. Σε ανοιχτή ακρόαση με κακοποιούς-ληστές που με ιδιαίτερη ευκολία θα μπαίνουν στις συχνότητες της αστυνομίας και θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν τα πάντα και να έχουν πλήρη εικόνα για τις κινήσεις των ομάδων κρούσης στις καταδιώξεις και τις έρευνες, όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα».

Ήδη, μπήκε λουκέτο στο ειδικό κρυπτογραφημένο ολυμπιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας TETRA και από την ψηφιακή εποχή η ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε στο αναλογικό σύστημα των παλαιών ασυρμάτων.

Η εκδοχή που προτάσσουν οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι έληξε η σύμβαση με την εταιρεία εγκατάστασης του συστήματος και δεν ανανεώθηκε λόγω υψηλού κόστους, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αναγκαστεί να επιστρέψει στο προ δεκαετίας σύστημα επικοινωνίας. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγνωστική διαδικασία για την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας και εγκατάστασης ψηφιακού συστήματος τηλεπικοινωνιών.