Η απάντηση του ιερέα που διέκοψε τη βάπτιση του 3χρονου κοριτσιού (βίντεο)

2014-06-27 15:32

Την απάντησή του έδωσε ο ιερέας που διέκοψε τη βάπτιση, όταν το τρίχρονο κοριτσάκι αρνήθηκε να βαπτιστεί. Το περιστατικό έγινε την Κυριακή που μας πέρασε και έχει προκαλέσει σάλο μετά τη δημοσιοποίηση στο ίντερνετ.

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Κλιτς Αρχιμανδρίτης ιερού ναού Σωτήρος στο Μόναχο, μιλώντας στο STAR, είχε ενημερώσει τους γονείς να εκκλησιάζονται πιο τακτικά, για να δει το παιδί πως θα γίνει η βάπτιση. «Να είναι όμορφη βάπτιση», ανέφερε.

Όπως είπε είναι «προσωπικό μου θέμα, δεν μου αρέσει να τελείται ένα μυστήριο με αυτό τον τρόπο. Δε μπορώ να κάνω βάπτιση με τη βία. Η εκκλησία δεν το απαγορεύει».

Στη διάρκεια της τελετής το παιδί εμφανίζεται εκνευρισμένο με την προοπτική της βάπτισής του γεγονός που κάνει τον παπά να το ρωτήσει ξανά και ξανά αν θέλει να βαπτιστεί. Όταν εκείνο αρνείται κατ” επανάληψη, ο ιερέας διακόπτει το μυστήριο υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να βαπτίσει κάποιον παρά τη θέλησή του.

Αν και οι γονείς της τρίχρονης Λυδίας αντιδρούν στην απόφαση του ιερέα, εκείνος παραμένει ανένδοτος. Βγάζει το πετραχήλι του και αποχωρεί αφήνοντας τους παρευρισκόμενους στα κρύα… της κολυμπήθρας.

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube στις 25 Ιουνίου χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για τον τόπο ή το χρόνο όπου γυρίστηκε, έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ιερέας θα έπρεπε να τελέσει τη βάπτιση ενώ άλλοι συμφωνούν με την απόφασή του λέγοντας ότι ένα 3χρονο παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να εκφράσει την άποψή του για το μυστήριο.

 

 

 

aftodioikisi.gr