Η επιστολή παραίτησης του Αντιδημάρχου Βασίλη Ζήση

2015-03-11 09:45

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΣΗ
 

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μακρακώμης
Κοινοποίηση:
Προς το Δήμαρχο Μακρακώμης
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μακρακώμης
Κύριε Δήμαρχε , Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Μετά από πάρα πολύ σκέψη και αφού εκτίμησα όλες τις παραμέτρους μιας τέτοιας απόφασης, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Εξυπακούεται ότι η παραίτηση μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου συνεπάγεται και την ταυτόχρονη παραίτηση μου από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Δ.Ε. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ,του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και όλων των Επιτροπών που συμμετέχω.
Θα μπορούσα κάλλιστα να κρατήσω την θέση του Δημοτικού Συμβούλου , αλλά επειδή θεωρώ ότι δεν είναι Έντιμο να κρατάω μια έδρα του Συνδυασμού με τον οποίο εκλέχτηκα , για το λόγο αυτό την παραδίδω και αποχωρώ και από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στα 8 και πλέον χρόνια πορείας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σαν Δημοτικός Σύμβουλος, είτε σαν Αντιδήμαρχος στον πρώην και νυν Δήμο Μακρακώμης, έχω μάθει να ενεργώ και να συμπεριφέρομαι με ανιδιοτέλεια για το συμφέρον της περιοχής και των Δημοτών μας.
Αυτό που βιώνω τώρα είναι πρωτόγνωρο . η Διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε να είναι συλλογική διαδικασία και οι συγκεκριμένες θέσεις που εισηγείται η παράταξη μας στο ΔΣ να είναι αποτέλεσμα συλλογικής συζήτησης και δημοκρατικής απόφασης όλων των συμβούλων της συμπολίτευσης, εν τούτοις στην πράξη μέχρι τώρα όλες σχεδόν οι αποφάσεις λαμβάνονταν από ένα κλειστό κύκλο, χωρίς έστω στοιχειώδη ενημέρωση των υπολοίπων .αλλά και η αντιμετώπιση των θεμάτων ήταν πάρα πολύ επιδερμική, ειδικότερα θέματα που αφορούν την Μακρακώμη αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν. (ΚΕΠ-ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ-ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ-ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΥΜ-ΜΕΓΑ ΡΕΜΑ-ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ-ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ-ΑΛΣΟΣ ΚΥΜ κ.λ.π.)
Οι προεκλογικές διακηρύξεις , για ένα Δήμο ανοιχτό, που θα ανήκει σε όλους τους πολίτες και θα προσφέρει αναπτυξιακή προοπτική, ασφάλεια, σιγουριά και ίσες ευκαιρίες σε κάθε πολίτη ξεχωριστά, για ένα ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των συμπολιτών μας , με ανθρώπινο και φιλικό πρόσωπο που θα στηρίζει την καθημερινότητα μας, και το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δεν εφαρμόζονται στο ελάχιστο.
Πιστεύω λοιπόν ότι δεν έχω θέση σε ένα τέτοιο Δημοτικό Σχήμα.
Ευχαριστώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους για την μέχρι τώρα συνεργασία μας
Λυπάμαι πολύ, και ζητώ συγγνώμη, από τους συμπολίτες μου γιατί συμμετείχα και συνήργησα στην εκλογή ενός συνδυασμού ο οποίος όχι μόνο δεν κάνει πράξη τις εκλογικές του διακηρύξεις και δεσμεύσεις, αλλά λειτουργεί με τον τρόπο που προανέφερα, που μόνο τα συμφέροντα της περιοχής και των κατοίκων της δεν εξυπηρετεί.
Πιστεύω οι συμπολίτες μου θα κατανοήσουν και θα δικαιολογήσουν τους λόγους που με αναγκάζουν να παραιτηθώ.
Θα ήταν αντίθετο στις αρχές μου και θα πρόδιδε την εμπιστοσύνη που μου δήξανε τιμώντας με την ψήφο τους, αν συνέχιζα να παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητώ η παραίτηση μου να γίνει άμεσα αποδεκτή.
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ 9-3-2015
Με Εκτίμηση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΗΣ