Η λίστα των 6.500 υπαλλήλων που απολύονται από το δημόσιο -Ποιες υπηρεσίες μπαίνουν στο στόχαστρο

2014-07-14 10:15

Η λίστα των 6.500 υπαλλήλων που απολύονται από το δημόσιο -Ποιες υπηρεσίες μπαίνουν στο στόχαστρο

«Κλείδωσε» όπως όλα δείχνουν η λίστα με τους 6500 υπαλλήλους που θα δουν την έξοδο από το δημόσιο μέχρι το τέλος της χρονιάς καθώς το πρόγραμμα που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην τρόικα έγινε αποδεκτό.

Έτσι μέσα στους επόμενους μήνες υπάλληλοι από τις συγκοινωνίες, συμβασιούχοι και διαθέσιμοι μπαίνουν στο στόχαστρο. Η μεγαλύτερη δεξαμενή αναμένεται να είναι αυτή της διαθεσιμότητας καθώς προβλέπεται να απολυθούν μετά τη λήξη του οκταμήνου 3.600 υπάλληλοι. Πρόκειται για τους υπάλληλους που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και μετά την πάροδο οκτώ μηνών δεν έχουν απορροφηθεί σε νέα θέση στο δημόσιο.

Παράλληλα 1.050 είναι εκείνοι που προβλέπεται να απολυθούν από τις συγκοινωνίες μέσω μείωσης των δομών σε τραμ, μετρό αλλά και από τα υπουργεία πολιτισμού και αγροτικής ανάπτυξης. Μια επίσης μεγάλη δεξαμενή είναι οι εργαζόμενοι των οποίων οι υπάλληλοι υπηρετούν με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων. Πρόκειται σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται για 1.850 υπαλλήλους ενώ σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις μέσα στη διετία 2015-2016