Ισχυρή έκρηξη σε εργαστήριο πυροτεχνημάτων στην Κόρινθο: 4 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά σε σοβαρή κατάσταση

2014-07-14 16:29

Ισχυρή έκρηξη σε εργαστήριο πυροτεχνημάτων στην Κόρινθο: 4 τραυματίες, ανάμεσά τ

Αναστάτωση επικρατεί στο Ζευγολατιό Κορινθίας, καθώς, το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εργαστήριο πυροτεχνημάτων, από την οποία ισοπεδώθηκε τμήμα του κτιρίου, ενώ υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες.

Τραυματίες είναι δύο ενήλικες, πιθανότατα οι ιδιοκτήτες του εργαστηρίου αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός, ένα κοριτσάκι ηλικίας 7 και ένα αγοράκι 11 ετών, τα οποία μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων με σοβαρά εγκαύματα. Οι δύο ενήλικες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Η κατάσταση όλων των τραυματιών θεωρείται κρίσιμη, καθώς και οι τέσσερις είναι διασωληνωμένοι, ενώ φέρουν εγκαύματα στιο 80 – 90% του σώματός του. Σε πιο κρίσιμη κατάσταση φαίνεται να είναι ο πατέρας των δύο παιδιών.

Το χρονικό της έκρηξης

Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα μικρά παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι του ιδιοκτήτη της επιχείρησης το οποίο ήταν δίπλα στο εργαστήριο. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στην αποθήκη έκτασης περίπου 70 τ.μ., κατέρρευσε η κεραμοσκεπή του σπιτιού, ενώ το ωστικό κύμα χτύπησε τα δύο ανήλικα παιδιά.

Οταν η πυροσβεστική έφθασε στο σημείο η πυρκαγιά είχε σβήσει και υπήρξαν μικρές εστίες από βεγγαλικά τις οποίες έσβησαν οι άνδρες της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ήταν καθόλα νόμιμη και τηρούνταν αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

 

 

 

 

Φωτογραφίες isthmos.gr / korinthostv.gr