Κάλεσμα Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας για Κινητοποιήσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ

2015-03-02 15:28

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι

Παρόλες τις εξαγγελίες και από την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά την αδυναμία να συνεχίσουμε την παραγωγή, βιώνοντας το φάσμα της εξαθλίωσης. Οι πολιτικές της νέας ΚΑΠ τις οποίες η νέα κυβέρνηση δεν απορρίπτει, συνεχίζουν να συμπιέζουν το πενιχρό εισόδημα μας, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε όχι μόνο τις σύγχρονες ανάγκες μας αλλά και τις βασικές....
Είναι εδώ η φορολογία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί, το ακριβό πετρέλαιο, ρεύμα, και αγροτικά εφόδια. Ο καταρροϊκός πυρετός που καραδοκεί και κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί, η ραγδαία μείωση των εξισωτικών αποζημιώσεων, οι πρόσφατες πλημμύρες, η συνεχιζόμενη μείωση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, το νέο χαράτσι του 3% που παρακρατούν από φέτος σε όλες στις ενισχύσεις της ΕΕ, το συνεχιζόμενο χαράτσι σε κάθε δήλωση ΟΣΔΕ, η θηλιά των χρεών σε τράπεζες, εφορία, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ…, δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση τόσο σε μας όσο και στις οικογένειες μας.

Καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν χειροδέσει. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης προκειμένου να αποτρέψουμε οτιδήποτε μας καταστρέφει, προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις που θα δώσουν ανάσες στην επιβίωσή μας.
Γι αυτό απαιτείται να δώσουμε όλοι το αγωνιστικό παρόν την Πέμπτη 5/3/2015 και 10:00 το πρωί στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στην συνέχεια του ΕΛΓΑ προκειμένου να διαδηλώσουμε ότι δεν πάει άλλο και να απαιτήσουμε:

• Να μην ισχύσουν, oι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που οδηγούν σε παραπέρα μείωση ενισχύσεων σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το 2013.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει και η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.
• Να μην γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, Δήμους.

• Να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ γεωργοί και κτηνοτρόφοι για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ που πρέπει να καταρτίζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Να μην εφαρμοστεί η παρακράτηση της ενίσχυσης 3% και να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω.
• Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Χορήγηση της ενίσχυσης με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι τους βοσκότοπους

• ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο.
• Άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό και μέτρα για την αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κοπαδιών και την καταπολέμηση του ιού.