Κανονικά θα πληρωθούν οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος

2014-07-03 07:49

Κανονικά θα πληρωθούν οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθές το απόγευμα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στη Βουλή γίνεται γνωστό ότι δεν αλλάζουν οι καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμή για τον φόρο εισοδήματος και η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά ως την 31η Ιουλίου 2014, παρά την παράταση που δόθηκε στην υποβολή των δηλώσεων αυτών έως 14 Ιουλίου την περασμένη εβδομάδα.
Οι επόμενες δόσεις θα πληρωθούν και αυτές σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό  με αποτέλεσμα  η δεύτερη δόση να πρέπει να καταβληθεί ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου 2014. 

Οσοι φορολογούμενοι έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό εώς 300 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό του φόρου έως τις 29 Αυγούστου 2014.

Η υποβολή των φορλογικών δηλώσεων παρά την παράταση καθυστερούν και πάλι να υποβληθούν στο taxisnet από τους φορολογούμενους 

Η απροθυμία των φορολογουμένων να υποβάλουν δηλώσεις έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς μέχρι και πριν λίγες μέρες είχαν υποβληθεί λιγότερες από 4,2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο 5,8 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί ακόμη, οι 500.000 είναι προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα.