Καρτέλ ναρκωτικών στην Αθήνα -Εκρυβαν ένα τόνο ηρωίνης σε βίλα της Φιλοθέης

2014-06-13 15:55

Καρτέλ ναρκωτικών στην Αθήνα -Εκρυβαν ένα τόνο ηρωίνης σε βίλα της Φιλοθέης

Καίριο χτύπημα στα αδίστακτα καρτέλ των ναρκωτικών κατάφεραν οι άνδρες του Λιμενικού σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DΕΑ.

Σε αποθήκη στο Κορωπί, αλλά και σε σπίτια μελών του κυκλώματος, εντοπίστηκαν συνολικά ένας τόνος και 113 κιλά ηρωίνη, η μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Την ηρωίνη τα μέλη του κυκλώματος συσκεύαζαν σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Υστερα από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε βίλα στη Φιλοθέη και σε πολυτελή σπίτια στα Βόρεια προάστια, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί, και έξι Έλληνες.

Ο ιδιοκτήτης της Φιλοθέης δηλώνει εφοπλιστής και ισχυρίζεται ότι έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η πρώην γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριαντατριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων, καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή αυτοκινητα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με ένα γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη στο Λιμενικό

O υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο iefimerida.gr, έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση και τόνισε «η εντατικοποίηση των ελέγχων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερα αποτελέσματα.

Τα στελέχη του Λιμενικού, παρά τις μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ανταποκρίνονται πλήρως και να επιδεικνύουν αίσθημα προσήλωσης και αυταπάρνησης, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έχουν πλήρη συναίσθηση της αποστολής που επιτελούν. Είμαι βέβαιος ότι τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν και στο μέλλον για την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος που συνεργάζομαι με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος».Πηγή: iefimerida.gr/