Κατέρρευσε, λιποθύμησε η Βίκυ Σταμάτη όταν άκουσε ότι γυρίζει στη φυλακή

2014-11-25 15:17

Κατέρρευσε, λιποθύμησε η Βίκυ Σταμάτη όταν άκουσε ότι γυρίζει στη φυλακή

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισαν ομόφωνα να απορριφθεί για τέταρτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος», δήλωσε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφέροντας μάλιστα πως η σύζυγος του πρώην υπουργού όταν έμαθε την απόφαση «κατέρρευσε, λιποθύμησε».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου και τον εγκλεισμό της Βίκυς Σταμάτη, θεωρώντας ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται η κατηγορούμενη αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες. 

Οσον αφορά την Αρετή Τσοχατζοπούλου, το δικαστήριο της επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ, παρά το ότι ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να της επιβληθεί εγγύηση από τη στιγμή που «έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα και δεν έχει ούτε ευρώ».

Σε δήλωσή της η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου είπε: «Ακόμη και τώρα δεν το πιστεύω. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου».

Από την πλευρά του, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της. «Θα γίνει έρανος -όσο κι αν ακούγεται παράξενο- για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κ. Τσοχατζοπούλου έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές.

iefimerida.gr