Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Ρωμανό - Τι προβλέπει για τις άδειες

2014-12-05 20:25

Κατετέθη στη Βουλή η τροπολογία για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου. Η διάταξη θα έρθει προς ψήφιση την Τρίτη για να γίνει νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με την τροπολογία, oι υπόδικοι, κατάδικοι και κρατούμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως. Ωστόσο σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικές άδειες θα παραχωρούνται εφόσον στην περιοχή φοίητησης λειτουργεί αντίστοιχο προς την κατηγορία στην οποία ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι, κατάστημα κράτησης. Επιπλέον η άδεια χορηγείται υπό προϋποθεεις αναλόγως της κατηγορίας του κρατούμενου.

Προβλέπεται επίσης στον προϋπολογισμό «ενδεχόμενη δαπάνη από την κάλυψη του κόστους που συνεπάγεται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων καθώς και η συμμετοχή στις εξετάσεις φοιτητών κρατουμένων, καταδίκων και υποδίκων.

Η δαπάνη αυτή η οποία θα εξαρτάται από την έκδοση κ.υ.α (κοινής υπουργικής απόφασης) και από πραγματικά περιστατικά θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».

iefimerida.gr