Κατερίνα Μπατζελή-Δεν συμμετέχω στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

2015-01-09 15:35

Άλλο ένα στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η κα. Κατερίνα Μπατζελή, ανακοίνωσε, πως δεν θα είναι υποψήφια στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε, πριν λίγα λεπτά, στη "σελίδα" που διατηρεί στο facebook.
Υπενθυμίζεται, ότι η κα. Μπατζελή διετέλεσε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και εκλεγόταν στην Φθιώτιδα.

Η ανακοίνωση

Εκτιμώ ότι έχω την πολιτική και ηθική υποχρέωση να ενημερώσω ότι δεν θα συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις φίλες και τους φίλους που με έχουν στηρίξει σε όλες τις εκλογικές μου αναμετρήσεις και με εμπιστεύτηκαν πολιτικά σε μία πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδο για την πορεία της χώρας.
Οι θέσεις μου ήταν πάντα σαφείς, τις εξέφραζα πάντα με δύναμη ψυχής, συγκρούστηκα όχι για λόγους προσωπικούς αλλά για θέματα αρχών. Και έτσι θα συνεχίσω να πολιτεύομαι. Ακόμη και στον πρωτοφανή κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος που γίνεται τα τελευταία χρόνια δεν έφυγα ποτέ από τον πολιτικό μου χώρο, το ΠΑΣΟΚ, στην διαίρεση του οποίου δεν θα συμβάλλω φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους φίλους και φίλες. Φυσικά και έχω την δική μου ανάγνωση των γεγονότων όπως αυτά έχουν εξελιχθεί από το 2009, αλλά θεωρώ ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή είναι άλλες οι προτεραιότητες της χώρας και των πολιτών.
Και ήδη αυτό διαφαίνεται από τις ισχυρές ιδεολογικές αντιπαραθέσεις μεταξύ της λαϊκής Δεξιάς και εκείνης της φοβικής Αριστεράς. Αντιπαραθέσεις που θα επαναπροσδιορίσουν την θέση μας στην ΕΕ αλλά και θα μετασχηματίσουν την χώρα τα επόμενα χρόνια στην μετα-μνημόνιο εποχή. Και οι δύο όμως αυτές πολιτικές δυνάμεις για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, δεν μπορούν και δεν θέλουν να δρομολογήσουν την νέα αναπτυξιακή τροχιά της χώρας.
Ιστορικά, η ενωμένη και εξωστρεφής κεντροαριστερά έδινε πάντα διέξοδο στους πολίτες όταν υπήρχαν εθνικές συνθήκες που δημιουργούσαν συγκρούσεις μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς. Ο προοδευτικός αυτός χώρος συνέβαλλε στην διαμόρφωση ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας, των δημοκρατικών θεσμών της χώρας αλλά και συγκρούστηκε με τις συντηρητικές δυνάμεις και συμφέροντα.
Έτσι και τώρα πρέπει να πορευτούμε.
«Μηδενίζουμε το κοντέρ» σε πρακτικές, δομές και λειτουργίες που αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε συμμετοχική προσπάθεια. Η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, του Σοσιαλιστικού Κινήματος, παρά το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει δύσκολες πολιτικές εξελίξεις και αδυναμίες, θα πρέπει να συνθέσει τις διαφορές της και να αναδειχθεί ως η νέα ισχυρή πολιτική δύναμη με την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών για την ανάπτυξη, για την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη και για να δώσει στους έλληνες πολίτες ξανά το δικαίωμα της αισιοδοξίας.