Κοκκίνισε ο Βόσπορος από τη θυσία ζώων που σφάζονται για να γιορτάσουν οι Μουσουλμάνοι το θρησκευτικό φεστιβάλ «Έιντ αλ Αντά»(ΒΙΝΤΕΟ)

2014-10-05 15:06

Κοκκίνισε ο Βόσπορος από το �ίμα των ζώων στη γιορτή των Μουσουλμάνων

Πάνω από 2 εκατ. προσκυνητές συμμετείχαν σε μία από τις τελικές τελετές του ετήσιου προσκυνήματος
Τα στενά του Βοσπόρου «βάφτηκαν» κόκκινα από το αίμα των θυσιασμένων ζώων που σφάζονται κάθε χρόνο για να γιορτάσουν οι Μουσουλμάνοι το θρησκευτικό φεστιβάλ «Έιντ αλ Αντά». 
Η τηλεόραση έδειξε πλάνα που δείχνουν τα νερά της θάλασσας κατακόκκινα από το αίμα των ζώων που σφαγιάστηκαν για το εν λόγω φαστιβάλ των Μουσουλμάνων.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής και σύμφωνα με τις παραδόσεις, μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμμο θυσιάζουν ζώα (βόδια, αρνιά και πρόβατα) τα οποία νωρίτερα έχουν ευλογηθεί από το χότζα. Το ζώο που θυσιάζεται χωρίζεται στα τρία και ένα μέρος προορίζεται για τους φτωχούς, το άλλο για συγγενείς και το τρίτο μένει στο σπίτι. Ωστόσο, στις μέρες μας, η σφαγή-θυσία γίνεται από επαγγελματίες στα σφαγεία.


Σήμερα, ο εορτασμός συνέπιπτε με την παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και παρά τις προειδοποιήσεις να μην σφάζονται παράνομα τα ζώα μέσα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στα πάρκα και τα μονοπάτια, το κόκκινο αίμα έτρεχε μέσα στους δρόμους για να καταλήξει στον κόλπο του Βοσπόρου. 

Η τετραήμερη γιορτή «Έιντ αλ Αντά», ή η Γιορτή της Θυσίας, των Μουσουλμάνων είναι προς τιμή της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.