Κύκλωμα «όργωνε» την Ελλάδα και έκλεβε αγροτικά μηχανήματα

2014-10-17 22:32

ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Η ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Εβδομήντα επτά κλοπές γεωργικών μηχανημάτων, από διάφορες περιοχές της χώρας, είχε διαπράξει εδώ και 1,5 χρόνο κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 28 άτομα.


Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία, το κύκλωμα -τα ηνία του οποίου κινούσαν τέσσερα άτομα- διέπραξε 77 κλοπές, αποκομίζοντας κέρδος που ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.

Όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, υπηρεσία που έφερε στο «φως» την υπόθεση, τα περισσότερα οχήματα εκλάπησαν από πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Ακολούθως μεταφέρονταν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Τρικάλων, όπου τα κατηγορούμενα ως μέλη του κυκλώματος είτε τα διέλυαν σε ανταλλακτικά είτε τα χρησιμοποιούσαν με στοιχεία άλλων αυτοκινήτων και τα κυκλοφορούσαν κανονικά.

Η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και διήρκεσε έως τον περασμένο Μάρτιο. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής των κατηγορουμένων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.