Κύκλωμα ηρωίνης: Ακόμη ένας τόνος ναρκωτικών σε αποθήκη στο Κορωπί

2014-06-22 11:01

Κύκλωμα ηρωίνης: Ακόμη ένας τόνος ναρκωτικών σε αποθήκη στο Κορωπί

Νέο τεράστιο φορτίο ηρωίνης, που αγγίζει τον ένα τόνο, έπεσε στα χέρια του λιμενικού έπειτα από διπλή επιχείρηση που έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής. Κατά τη διάρκειά της εντοπίστηκαν 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ μπλοκαρίστηκε πλοίο που θεωρείται ότι μετέφερε τα ναρκωτικά. 

Οι άνδρες του λιμενικού έκαναν έφοδο μετά από τα μεσάνυχτα σε αποθήκη στη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στη βίλα της Φιλοθέης. Μέχρι στιγμής οι ποσότητες ηρωίνης που έχουν κατασχέσει οι αρχές στην υπόθεση φτάνουν περίπου τους 2 τόνους, ενώ η αξία τους αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. 

Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις του λιμενικού μπλόκαραν πλοίο στην Ελευσίνα, το οποίο θεωρείται ότι ανήκει στα μέλη της ελληνοτουρκικής σπείρας διακίνησης ναρκωτικών και μόλις είχε ξεφορτώσει ποσότητα ηρωίνης. Οι αρχές συνέλαβαν περίπου 14 άτομα. Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο Ελληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί τρεις Ελληνες τις προηγούμενες ημέρες, ανάμεσά τους ένας εφοπλιστής, πέντε Τούρκοι και ένας Αλβανός.

Πηγές του ΑΠΕ αναφέρουν, ότι τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο «NOOR -1» σημαίας Τόγκο στην Ελευσίνα και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη. 

Ο ένας από τους σημερινούς συλληφθέντες, που είναι Ελληνας, φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στην έπαυλη στη Φιλοθέη και ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση εδώ και καιρό από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Οι άλλοι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 10 από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Ολοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται πιθανότατα τη Δευτέρα να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida.gr