Λαμία: Άνοιξε θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

2014-10-19 21:41

Θρησκευτικός πόλεμος άνοιξε στην Λαμία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τα στελέχη του να μην παραστούν στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης γιατί τονίζεται ο θρησκευτικός παράγοντας και υποβαθμίζεται ο ρόλος του ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση.

Αυτή η ανακοίνωση εκτός από την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος προκάλεσε και την αντίδραση των γαλάζιων βουλευτών της περιοχής.

Οι βουλευτές Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου και Δημήτρης Μπριάνης έβγαλαν κοινή ανακοίνωση στην οποία στηλιτεύουν την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προκαλούν αδίστακτα τον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό στον επίσημο εορτασμό για την απελευθέρωση της Λαμίας, με τον ισχυρισμό ότι “η έμφαση στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου… συσκοτίζει την αλήθεια”! Τη μια παριστάνουν τους προσκυνητές στο Άγιο Όρος και το Βατικανό και την άλλη απορρίπτουν τον καθιερωμένο εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της επετείου. Ένα είναι βέβαιο: Ότι στο κόμμα του κ. Τσίπρα λείπει η συνέπεια και περισσεύουν ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.