Λαμία: Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας συμμετέχει στη απεργιακή κινητοποίηση στις 27 Νομεβρίου

2014-11-24 23:45

Ένας  ακόμη αντεργατικός-αντιλαϊκός προϋπολογισμός λιτότητας και φοροεπιδρομών που οξύνει τα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνήθη και μόνιμα υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική καταργώντας εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.

Βάζει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό νόμο, το δημοκρατικότερο νόμο της Ευρώπης, με στόχο την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την χειραγώγηση των συνδικάτων και την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζόμενων.

Παραδίδει έναντι πινακίου φακής στους ιδιώτες, Δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά (Ρεύμα, Νερό, Λιμάνια, Υγεία, Παιδεία, Δίκτυα Μεταφορών και Υποδομές).

Επιχειρεί να ισοπεδώσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ασφάλειας. Ισοπεδώνει πλήρως ακόμη και τα ελάχιστα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Δεν αποδεχόμαστε να κτίζουν δημοσιονομικά πλεονάσματα πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.

Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ.

Να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.

Να σταματήσει η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό ( διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απολύσεις)

Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα

Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας απευθύνει αγωνιστικό και απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα  προς όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, ώστε να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί τις αντεργατικές και αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές  της λιτότητας και της εξαθλίωσης, οι οποίες αποτυπώνονται για ακόμη μια φορά μέσω και του νέου προϋπολογισμού που καταθέτει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ   -   ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ   -    ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ – 11:00 Π.Μ.