Λοβέρδος: Εντός της ημέρας τα ονόματα των παιδόφιλων εκπαιδευτικών -Είναι πάνω από τέσσερις

2014-09-24 14:04

Λοβέρδος: Εντός της ημέρας τα ονόματα των παιδόφιλων εκπαιδευτικών -Είναι πάνω από τέσσερις

Eντός της ημέρας θα βρίσκονται στη διάθεση του υπουργείου Παιδείας τα στοιχεία των εργαζομένων στο χώρο της παιδείας που έχουν κατηγορηθεί για παιδοφιλία, οι οποίοι είναι περισσότεροι των τεσσάρων, και φυσικά θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος σήμερα το πρωί στη Βουλή ο ίδιος ενημερώθηκε σχετικά από τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, που τον επισκέφθηκε πριν από μερικές ημέρες και τον ενημέρωσε για τη δράση των παιδόφιλων. «Μου  έδωσε τον αριθμό των παιδόφιλων που  είναι συνολικά κοντά στους 1.000. Μας  είπε ότι τους  ξέρει όλους, μας είπε ότι όλοι έχουν συλληφθεί και μας έδωσε την πληροφορία ότι κάποιοι από αυτούς είναι μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα ο αριθμός των τεσσάρων που είπα χθές είναι μικρότερος από αυτόν που τελικά υπάρχει».

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, τα ονόματα των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται με παιδοφιλία θα αποσταλούν στο υπουργείο εντός της ημέρας, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπεβλήθη στην αρμόδια εισαγγελέα.

«Οολοι αυτοί όσοι και να 'ναι όπου και να 'ναι θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού  συστήματος. Μπορούν να πάνε όπου θέλουν, μπορούν  μέσω των δικηγόρων τους να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους όσα έχουν και όποια και να είναι. Μπορούνε να πάνε και στον Πάπα της Ρώμης, μέσα όμως στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι και δεν θα παραμείνουν», τόνισε εμφατικά ο κ. Λοβέρδος.

iefimerida.gr