Μετέφεραν τα ναρκωτικά με... κούριερ

2014-07-16 15:07

Μετέφεραν τα ναρκωτικά από το Μεσολόγγι στη Σπάρτη με... κούριερ

Με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έρχονταν σε επαφή δυο νεαροί για να συνεννοηθούν για την αποστολή ναρκωτικών από τον έναν στο άλλο, για την οποία χρησιμοποιούσαν… εταιρεία ταχυμεταφορών, φυσικά εν αγνοία των υπευθύνων της.

Οι πληροφορίες της Ασφαλείας Μεσολογγίου για τον πρωτότυπο τρόπο διακίνησης διαβιβάστηκαν στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Σπάρτης, όπου κατοικεί ο 22χρονος παραλήπτης ενός δέματος με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 16,5 γραμμαρίων που είχε στείλει ο 21χρονος διακινητής με κούριερ από το Μεσολόγγι.

Ο νεαρός αποδέκτης των ναρκωτικών είχε ήδη καταβάλει 50 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του διακινητή, μετά από επικοινωνία τους μέσω του facebook. Στο σπίτι του 21χρονου στο Μεσολόγγι, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν άλλα 16 γραμμάρια κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, τρεις τρίφτες, 80 ευρώ, τέσσερα κινητά, έναν φορητό υπολογιστή και δύο κάρτες αποθήκευσης δεδομένων. Και οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές των πόλεων όπου κατοικούν.

Συγγενείς αλλά και συνεργάτες στη διακίνηση ναρκωτικών ήταν δυο εξαδέλφια ηλικίας 42 και 28 χρόνων που συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους μετά από πληροφορίες, ο εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής ανακάλυψε τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 567,26 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 425 ευρώ, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, τρία κινητά και ένα κυνηγετικό όπλο με δυο φυσίγγια που κατείχαν παράνομα.

protothema.gr