Μετεωρίτης ταρακούνησε τη Νικαράγουα

2014-09-08 08:51

Μετεωρίτης ταρακούνησε τη Νικαράγουα

Αναστάτωση προκλήθηκε σε χιλιάδες κατοίκους της πρωτεύουσας της Νικαράγουα, Μανάγκουα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι οποίοι ένιωσαν τη γη να κουνιέται κάτω από τα πόδια τους όχι από σεισμό αλλά από πτώση μετεωρίτη στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Νικαράγουας, ο μετεωρίτης έπεσε τις νυχτερινές ώρες σε μια δασική περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανάγκουα. Οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο σημείο πρόσκρουσης του μετεωρίτη, μίλησαν για μια λάμψη την οποία ακολούθησε ένας ισχυρός κρότος και οσμή καμένου στην γύρω περιοχή.

Ο μετεωρίτης που έκανε χιλιάδες κατοίκους να πεταχτούν έντρομοι από τα κρεβάτια τους άφησε στο σημείο όπου έπεσε έναν μεγάλο κρατήρα 12 μέτρων πλάτους και τουλάχιστον 5,5 μέτρων βάθους, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Prensa.

Ο μετεωρίτης σύμφωνα με τους γεωφυσικούς του ινστιτούτου της Νικαράγουα προκάλεσε ένα ελαφρύ σεισμικό κύμα, καθώς έπεσε στη Γη με γωνία περίπου 50 μοιρών. Περίπου πέντε πτώσεις μετεωριτών καταγράφονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.