Με ελικόπτερο εντόπισαν τρεις μεγάλες φυτείες κάνναβης

2014-08-07 16:03

Κρήτη: Με ελικόπτερο εντόπισαν τρεις μεγάλες φυτείες κάνναβης

Νέα γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη στην Κρήτη για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης.

Μάλιστα οι έρευνες της αστυνομίας γίνονται με την βοήθεια του ελικοπτέρου σύμφωνα με τις πληροφορίες του flashnews.

Μέχρι τώρα στο Νομό Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου, εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν 1.470 δενδρύλλια κάνναβης σε τρεις φυτείες.

Όλη η ανακοίνωση αστυνομίας:

Εντοπίστηκαν, χθες (06.08.2014) το πρωί, σε δύο διαφορετικές αγροτικές περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, τρεις (3) φυτείες κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια τετρακόσια εβδομήντα (1.470) δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (06.08.2014) πρωινές ώρες, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Κρήτης, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές αγροτικές τοποθεσίες του παραπάνω Δήμου, έξι (6) ειδικά διαμορφωμένοι και περιφραγμένοι χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια τετρακόσια εβδομήντα (1.470) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.»