Με ψυχοπαθείς θα αντιμετώπιζε πιθανή πυρηνική επίθεση η Βρετανία σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα

2014-11-05 22:54

Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του 1982 που αποκαλύφθηκε από το Εθνικό Αρχείο της χώραςΠώς θα μπορούσε μία χώρα να αντιμετωπίσει μία πιθανή πυρηνική επίθεση; Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που αποκαλύφθηκε από το Εθνικό Αρχείο της Μεγάλης Βρετανίας, η λύση θα μπορούσε να βρεθεί στους ανθρώπους με ψυχική διαταραχή.

Όπως αναφέρει ο Independent το υπουργείο Εσωτερικών επί κυβερνήσεως Μάργκαρετ Θάτσερ το 1982 εξέταζε πρόταση για τη διατήρηση της τάξης έπειτα από επίθεση με ατομική βόμβα, χρησιμοποιώντας ομάδα από ανθρώπους με ψυχική διαταραχή.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αναγέννηση» είχε σκοπό την ανοικοδόμηση περιοχών της χώρας που θα μπορούσαν να πληγούν, ενώ οι αρμόδιοι πίσω από αυτήν φαντάζονταν πόλεις να έχουν ισοπεδωθεί, εκατομμύρια πολιτών να έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλους τόσους να υποφέρουν από τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας.

Την ίδια ώρα, επεισόδια θα σημειώνονταν ανάμεσα στους επιζώντες, επομένως θα έπρεπε να συσταθεί ειδική ομάδα για τη διατήρηση της τάξης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Τζέιν Χογκ, αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών η τοπικές αρχές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν «ψυχοπαθείς» ώστε να επαναφέρουν την τάξη.

«Είναι γενικά αποδεκτό ότι γύρω στο 1% του πληθυσμού είναι ψυχοπαθείς. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στη διαχείριση κρίσεων, γιατί δεν έχουν συναισθήματα για τους άλλους, δεν έχουν ηθικούς φραγμούς και έχουν την τάση να είναι έξυπνοι και λογικοί», ανέφερε η Χογκ.
Παρ'όλα αυτά, οι συνάδελφοί της δεν πείστηκαν από την πρόταση αυτή, με έναν να υποστηρίζει πως οι άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές θα μπορούσαν να αποδειχθούν «επικίνδυνοι».