Νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς ο Αθανάσιος Λυκόπουλος

2015-01-28 15:54

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Στερεάς συνεδρίασε την Τετάρτη 27/01/2015 με θέμα την αντικατάσταση του μέχρι πρότινος Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Καραναστάση Αποστόλη μετά την από την 8/1/2015 παραίτηση του.
Η Αντιπροσωπεία ευχαρίστησε θερμά τον Καραναστάση Αποστόλη για την πολυετή προσφορά του στο ΤΕΕ, την ενωτική του στάση όλα αυτά τα χρόνια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα.
H νέα Διοικούσα Επιτροπή διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος : Λυκόπουλος Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος : Μπαζιώτης Κωνσταντίνος
Γραμματέας : Ξάνθης Αναστάσιος
Μέλη : Σίμος Σίμος
Βαλτινός Επαμεινώνδας
Μπράλιος Ιωάννης
Τρανταφύλλου Αγγελική
Ρεντίφης Χρήστος
Ζώης Δημήτριος

Ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έκανε την εξής δήλωση:
Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους, όλων των συνδυασμών, που μου ανέθεσαν την Προεδρία στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς. Η τιμή είναι μεγάλη, η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη. Σήμερα είναι μία ημέρα δικαίωσης για όλους όσους επί χρόνια στήριξαν και στηρίζουν την κοινή μας προσπάθεια. Να είναι βέβαιοι όλοι οι συνάδελφοι, πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους.
Και βέβαια, θέλω να ευχηθώ στον προκάτοχό μου, τον κ.Καραναστάση, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Μπορεί να ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά όλοι οι μηχανικοί της Ανατολικής Στερεάς, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία στις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, πρέπει να καταλάβουμε πλέον όλοι ότι στείρες αντιπαραθέσεις και αντιδικίες ανήκουν στο χτες. Σε περίοδο τόσο έντονης κρίσης, απαιτείται διάλογος, ενότητα και πνεύμα συνεργασίας. Είναι ώρα για πράξεις, είναι ώρα για ειλικρίνεια, είναι ώρα να βάλουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Και με αυτές τις αρχές δεσμεύομαι να λειτουργήσω.
Εμείς οι μηχανικοί, είμαστε πρακτικοί άνθρωποι. Ξέρουμε ότι τα δύσκολα προβλήματα –όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε- απαιτούν δύσκολες λύσεις. Και οι δύσκολες λύσεις δεν έρχονται μόνες τους, απαιτούν ανθρώπους να τις σχεδιάσουν και να δουλέψουν για αυτές. Αρκεί να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αυτή τη μεγάλη προσπάθεια καλώ όλους τους συναδέλφους να την ξεκινήσουμε από σήμερα κιόλας.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Αθανάσιος Λυκόπουλος είναι ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα τη Λαμία. Γεννήθηκε το 1977 στη Λαμία και τελείωσε το 1ο Λύκειο Λαμίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το 2001. Είναι εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Στερεάς με τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών για 4 θητείες, από το 2003 έως σήμερα. Επίσης, είναι εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής για 3 θητείες, από το 2006 έως σήμερα. Από το Μάρτιο του 2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Στερεά
ς.