Νεκροί και οι 116 επιβαίνοντες -Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια της Air Algerie στην περιοχή Γκόσι του Μαλί

2014-07-25 08:15

Νεκροί και οι 116 επιβαίνοντες -Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια της Air Algerie στην περιοχή Γκόσι του Μαλί

Η γαλλική προεδρία στο Παρίσι επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια της πτήσης AH5017 της Air Algerie εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι του Μαλί κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους τύπου MD83 που αγνοείται από το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν «κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο» και «το αεροσκάφος έχει αναγνωριστεί με σαφήνεια, παρά την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται » ανέφερε επισήμως το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, η Γαλλική Προεδρία προσθέτοντας ότι «γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα έχει σταλεί για να εξασφαλίσει το χώρο και να συλλέξει τα πρώτα κομμάτια των πληροφοριών».

Όπως επίσης ανακοινώθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ εκφράζει «στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων την αλληλεγγύη του».

Το αεροσκάφος της Air Αλγερία στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 116 άτομα μεταξύ των οποίων και πενήντα γάλλοι συνετρίβη την Πέμπτη και ενώ εκτελούσε πτήση από το Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πενήντα λεπτά μετά την απογείωσή του.