ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

2014-05-01 19:51

Τη θέση ότι ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε μιλώντας στον Βήμα 99,5

External Links icon

 ο συνταγματολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Νικολόπουλος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι καταπατώνται τα δικαιώματα των βουλευτών της οργάνωσης που βρίσκονται προφυλακισμένοι με την άρνηση της Βουλής να αποδεχθεί την ψήφο τους, έστω και εξ αποστάσεως. Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ ότι αποτελεί «συνταγματολόγο της Χρυσής Αυγής», υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δεχθεί κρούση από την οργάνωση. Απέδωσε δε την επίθεση του ΠΑΣΟΚ στη δύσκολη θέση που, όπως είπε, βρίσκονται το κόμμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Επίσης, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει διάλυση της Χρυσής Αυγής, όπως και κανενός κόμματος, παρότι δέχτηκε ότι είναι νεοναζιστικό μόρφωμα. Επικαλέστηκε μάλιστα και επιστημονικό σύγγραμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Την Τετάρτη υπήρξε έντονη αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη στην υποψηφιότητα του Ηλία Νικολόπουλου με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήρισε «'συνταγματολόγο' της Χρυσής Αυγής» οι απόψεις του οποίου «κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή».