Ντοκουμέντα φρίκης - Φωτογραφίες και video από τον τόπο της συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines

2014-07-18 15:26

Ντοκουμέντα φρίκης - Φωτογραφίες και video από τον τόπο της συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines

Δεν υπάρχουν λόγια για περιγράψει κανείς τις εικόνες στον τόπο της συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Τα video και οι φωτογραφίες προκαλούν γροθιά στο στομάχι. Ντοκουμέντα μιας ακόμη τραγωδίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ


Μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από την Αποκάλυψη. Σοροί θυμάτων μιας τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλονίζει τον πλανήτη.

Για να φτάσουν στον τόπο της συντριβής, τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης αναγκάστηκαν να διασχίσουν μια μεγάλη έκταση στην οποία βρίσκονταν διασκορπισμένα τα απανθρακωμένα και διαμελισμένα σώματα των επιβατών της μοιραίας πτήσης.

Ορισμένα από τα θύματα κείτονταν στο έδαφος με τα ρούχα τους να έχουν καταστραφεί και τα άκρα τους να έχουν πάρει αλλόκοτες γωνίες, ανέφεραν μέλη των σωστικών συνεργείων. Τα σώματα ορισμένων θυμάτων είχαν διατηρηθεί ανέπαφα, ενώ άλλων είχαν διαμελιστεί.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο έπεσε κοντά στην πόλη Σαχτιορσκ της ανατολικής Ουκρανίας κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, βρίσκονταν διάσπαρτα σε μεγάλη έκταση γύρω από τη συντριβή. Κομμάτια μετάλλου και τμήματα της ατράκτου βρίσκονταν διεσπαρμένα στο έδαφος, ενώ τα καθίσματα ήταν πλέον άδεια.
 


Το ένα φτερό του αεροσκάφους βρέθηκε σε ένα σημείο της περιοχής και κομμάτι της ουράς σε άλλο, ενώ τα κόκκινα και μπλε χρώματα του Boeing 777 της Malaysia Airlines ήταν ευδιάκριτα.Σοκάρουν και οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. «Ακούστηκε μια τρομερή έκρηξη. Φοβήθηκα γιατί ακούστηκε τόσο κοντά στο σημείο που βρισκόμουν εγώ. Κοίταξα προς τον ουρανό και είδα μαύρα κομμάτια να πέφτουν σαν βροχή προς κάθε κατεύθυνση», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Μετά είδα το αεροπλάνο να προσκρούει στο έδαφος και να κόβεται στη μέση. Πυκνός καπνός αναδύθηκε από το σημείο εκείνο», είπε.

Ένας άνδρας προσπάθησε να συλλέξει όσα περισσότερα διαβατήρια βρίσκονταν διασκορπισμένα στη μεγάλη έκταση ώστε να συγκεντρώσει τα ονόματα των νεκρών.
 


«Είδα από το μπαλκόνι μου ένα αεροπλάνο να χάνει ύψος και στη συνέχεια ακούσαμε δύο εκρήξεις», δήλωσε ένας από τους αυτονομιστές. Ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι αντάρτες είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη. «Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο από ένα μαχητικό αεροσκάφος ή ένα πύραυλο εδάφους-αέρος», είπε σημειώνοντας ότι οι αυτονομιστές δεν διαθέτουν αυτού του είδους τα όπλα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος σε τόσο μεγάλο ύψος.
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS