Ν. Σταυρογιάννης: Ο ανεκδιήγητος Χρυσοχοΐδης είναι ανεπιθύμητος στην Φθιώτιδα

2014-09-11 08:31

Φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι συμμετείχαν στη διευρυμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας προκειμένου να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο κατά των σταθμών των διοδίων που έχουν περικυκλώσει την Φθιώτιδα.

Ανεπιθύμητος στη Φθιώτιδα ο Χρυσοχοΐδης

Απαντώντας στον υπουργό υποδομών ο Νίκος Σταυρογιάννης τον χαρακτήρισε ανεκδιήγητο. Τότε ο κύριος Χρυσοχοΐδης δεν προλάβαινε να διαβάσει το νομοσχέδιο, τώρα προλαβαίνει και έρχεται να μας κουνήσει το χέρι και να μας μαλώσει; αναρωτήθηκε ο κύριος Σταυρογιάννης που παραδέχθηκε πως είχε ψηφίσει τα διόδια, αλλά πρόσθεσε, με όρους που δεν τηρήθηκαν και σε άλλες εποχές.

Καταλήγοντας επεσήμανε πως ο κύριος Χρυσοχοΐδης πρέπει να γνωρίζει πως είναι ανεπιθύμητος στη Φθιώτιδα.

Να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, με μπροστάρηδες εμάς τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Βαγγέλης Τετρεμίδας, δεν δέχομαι να πληρώνω κάτι που δεν είναι ανταποδοτικό σε εμένα, δήλωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λαμίας Γιάννης Βλαχογιάννης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας Γιάννης Λούκας είπε πως η θηλιά δεν βγαίνει αν δεν την κόψουμε και ζήτησε η αντίδραση να έχει Παφθιωτικό χαρακτήρα. Τα διόδια πρέπει να σταματήσουν ακόμη και με μπουλντόζες πρόσθεσε.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος των συλλόγου ιδιοκτητών φορτηγών της Λαμίας Αποστόλης Αγγελακόπουλος τόνισε πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα χρηματικά ποσά, την ίδια ώρα που οι ξένοι συνάδελφοί τους, κινούνται δωρεάν.
Δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε στους παράδρομους και τα μικρά χωριά πρόσθεσε ο κύριος Αγγελακόπουλος αλλά δεν γίνεται διαφορετικά.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Αποστόλης Καραναστάσης ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ των κινητοποιήσεων, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κινηθούμε νομικά κατά της λειτουργίας των διοδίων.

Παρών είναι, εκπροσωπώντας την περιφέρεια Στερεάς ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Καρακάντζας. Η περιφέρεια θα είναι αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνει επεσήμανε ο κύριος Καρακάντζας και πρόσθεσε πως το θέμα είναι εξόχως σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην επίλυση του.

Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Κοτρωνιάς πρότεινε:
Την συνέχιση των νομικών ενεργειών, την στήριξη του αιτήματος για την ολοκλήρωση των παραδρόμων, η κατάργηση των μετωπικών διοδίων, να εφαρμοστεί χιλιομετρική χρέωση και αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής.

Η επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία Μαρία Αντωνίου τόνισε πως όλοι μαζί πρέπει να φτιάξουμε ένα κοινό μέτωπο κατά των διοδίων σε αγώνα που θα είναι μαζί όλος ο κόσμος και αυτό είναι πλέον το ζητούμενο. Να καταφέρουμε να πείσουμε τους πολίτες να αντιδράσουν δυναμικά.

Ο επικεφαλής της παράταξης Πορτοκαλί Σύγχρονη Πόλη Γιώργος Σαγιάς τόνισε το θέμα των διοδίων έχει τρία επίπεδα, το πολιτικό, το οικονομικό και το νομικό, ζήτησε καταμερισμό ευθυνών, και πρόσθεσε πως είναι υπέρ των κινητοποιήσεων αρκεί να μην καπελώνονται από κόμματα και παρατάξεις, γιατί έτσι απομακρύνονται οι πολίτες.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Παναγιώτης Στασινός τόνισε πως θα συμμετέχει σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν καθώς θα πρέπει να πιέσουμε για να επιτευχθεί η αναθεώρηση των συμβάσεων.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Χρονάς ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με τα διόδια σε κανένα δρόμο και καμία σύμβαση παραχώρησης και κατηγόρησε τον Νίκο Σταυρογιάννη πως σαν βουλευτής είχε ψηφίσει ναι στο θέμα των διοδίων.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία και αποφασίστηκε να ληφθούν πρωτοβουλίες για να βοηθηθεί το ίδρυμα.

lamiastar.gr