Ολοκληρώθηκαν οι Εργασίες της 26η Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών δια θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας

2014-11-05 21:45

Ολοκληρώθηκε, και έλαβε τέλος, σήμερα Τετάρτη 5/11/14, με τη βοήθεια και τη χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού, η «ΚΣΤ’ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Εξωχριστιανικές, αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί του Χριστού».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής και τελευταίας Συνεδρίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. κ. Παύλου, διεξήχθη ευρυτάτη συζήτηση επί των Πορισμάτων ώστε να αποτυπωθεί σ΄ αυτά με ακρίβεια η αλήθεια της Αγίας Γραφής, η δογματική της Εκκλησίας μας, η εμπειρία και η μαρτυρία του μυστικού Σώματος του Χριστού περί του Προσώπου του Κυρίου και να παρασχεθεί σε όλους η ενημέρωση και σαφής πληροφόρηση για το πόσο κακό γίνεται από τις αιρέσεις που περιφρονούν ή αγνοούν όλα τα παραπάνω και σκιαγραφούν ένα δικό τους Χριστό, ένα Χριστό της Θεοσοφίας, της Ανθρωποσοφίας, του Νεοπαγανισμού, των αρχαίων και νέων αιρέσεων και του Χιλιασμού. Αυτό το αξιόλογο, υπεύθυνο και ποιμαντικά χρήσιμο έργο της εξαγωγής των Πορισμάτων έφτασε σε αίσιο τέλος με την συμβολή όλων των Συνέδρων και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών που ήταν μέχρι τη λήξη της Συνδιασκέψεως  παρόντες, υπογράφτηκαν από όλους τους Εκπροσώπους των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και αναμένεται η Επίσημη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοίνωσή τους σε όλη την  Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Μετά την επίπονη αυτή εργασία, που ήταν και η τελευταία, ακολούθησε το αποχαιρετιστήριο γεύμα, όπου εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και οικείος Ποιμενάρχης κ. κ. Νικόλαος εξήρε τη σπουδαιότητα για το Έργο της Εκκλησίας της φετινής Συνδιασκέψεως, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά την Ιερά Σύνοδο, τον Μακαριώτατο και την  Ειδική Συνοδική επιτροπή, για την επιλογή της πόλεώς μας ως τόπο διεξαγωγής της Συνδιασκέψεως, επήνεσε τον Γραμματέα αυτής π. Κυριακό Τσουρό για την διακριτική διεύθυνση των εργασιών, ευχαρίστησε και τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως που όλες αυτές τις μέρες εργάστηκαν, συνεργάστηκαν, κουράστηκαν και οργάνωσαν με άψογο τρόπο τα πάντα και ετόνισε την καλή συνεργασία που έχει η Μητρόπολη Φθιώτιδος με την τοπική αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών.

Ο Σεβασμιώτατος εδέχθη εκτός από την Φήμη του που έψαλαν όλοι μαζί οι σύνεδροι και τις ευχαριστίες του προεδρεύοντος της καταληκτικής συνάξεως Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. κ. Παύλου, αλλά και όλων των αποστολών των επί μέρους Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι η «ΚΣΤ’ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Εξωχριστιανικές, αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί του Χριστού» έγινε υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, με την φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, και με τη συμμετοχή Εντεταλμένων εννέα Ορθοδόξων Εκκλησιών και εβδομήντα έξι Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος της Κρήτης, και της Δωδεκανήσου.