Ολόκληρο βουνό έπεσε στο δρόμο.Μεγάλη κατολίσθηση στον Προυσό Ευρυτανίας ΒΙΝΤΕΟ

2015-02-19 15:19

Μεγάλων διαστάσεων κατολίσθηση σημειώθηκε σήμερα (Πέμπτη 19/2) το πρωί, στη θέση Διπόταμα, με αποτέλεσμα βράχια και πέτρες να καταπλακώσουν μεγάλο κομμάτι της γέφυρας και ο δρόμος προς τον Προυσό να κλείσει. Περίπου 10.000 κυβ. μέτρα κατέπεσαν στη γέφυρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς δύο μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας, με τους χειριστές να δίνουν αγώνα για να μετακινήσουν προς το ποτάμι τους τεράστιους όγκους που έχουν καλύψει το οδόστρωμα -περίπου το 1/5 της γέφυρας. Η επιχείρηση διάνοιξης γίνεται και από τις δύο πλευρές, τόσο από τον δρόμο από το Αγρίνιο όσο και από το Καρπενήσι. Όταν ολοκληρωθεί (είτε σήμερα είτε αύριο) τα αρμόδια κλιμάκια θα εκτιμήσουν και τις ζημιές που έχουν προκληθεί στη γέφυρα και το εάν τίθεται θέμα στατικότητάς της. Αυτή τη στιγμή οι οδηγοί που θέλουν να φθάσουν στον Προυσό, θα πρέπει να κινηθούν από τη διαδρομή Φιδάκια - Ασπρόπυργο, ενώ για το Αγρίνιο υπάρχει η γνωστή εναλλακτική μέσω Φραγκίστας.

 Δείτε βίντεο από το δύσκολο και επικίνδυνο έργο των μηχανημάτων για την απομάκρυνση των βράχων, καθώς και δηλώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιό και τονν υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε, κ. Θανάση Μπίκα, που αμφότεροι βρέθηκαν στο σημείο

Πηγή evrytanika.gr/