Οταν ένας τενεκές λαδιού γίνεται τσάντα: Νέοι Ελληνες σχεδιαστές μας κόβουν την ανάσα [εικόνες]

2014-07-07 15:05

Οταν ένας τενεκές λαδιού γίνεται τσάντα: Νέοι Ελληνες σχεδιαστές μας κόβουν την ανάσα [εικόνες]

Ο Λουκάς Αγγέλου και η Βάσω Ασφή γνωρίστηκαν στο Central St Martins στο Λονδίνο, όπου σπούδαζαν βιομηχανικό σχέδιο. Το 2011 ίδρυσαν την εταιρεία StudioLav. Σχεδιάζουν κυρίως μικρά έπιπλα και αντικείμενα για το σπίτι. 

Πιάτα εμπνευσμένα από τα μοτίβα της παραδοσιακής υφαντικής και τους αρχαιοελληνικούς κίονες. Μαύρα μολύβια σε σχήμα σταυρού που γράφουν πάνω «Design is dead». Η τελευταία τους δημιουργία, το «Atlas Shopper», έκανε το γύρο των social media: oι σχεδιαστές έχουν μετατρέψει τον χαρακτηριστικό μπλε-λευκό τενεκέ λαδιού και φέτας σε τσάντα για τα ψώνια.Η τσάντα Atlas Shopper μας υπενθυμίζει πως ένα παραδοσιακό προϊόν μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό αξεσουάρ φετίχ όταν το συνδυάσεις με μία καλή ιδέα. Δεν είναι τίποτε άλλο απο τον κλασικό καλτ τενεκέ αποθήκευσης λαδιού και φέτας της αποχής των παππούδων μας που με την προσθήκη δερμάτινων λουριών μετατράπηκε σε σύγχρονο αντικείμενο της καθημερινότητάς μας!
«Η κρίση ανάγκασε τους νέους σχεδιαστές να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις. Σε άλλες εποχές μπορεί να δούλευαν για κάποια εταιρεία και να μην αναδεικνυόταν το ταλέντο τους. Πάντως, στα δημιουργικά επαγγέλματα το στοιχείο της αβεβαιότητας, το μη προβλέψιμο και η συνεχής πάλη μετατρέπονται σε ατού» αναφέρουν οι δημιουργοί.


«Η ελληνικότητα υπάρχει στο DNA μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στις μνήμες μας. Θέλουμε να εντάξουμε την κουλτούρα μας στον τρόπο που σχεδιάζουμε. Γενικώς, η διεθνοποίηση δίνει τη θέση της ξανά στην τοπικότητα» προσθέτουν.


Το σάιτ των σχεδιαστών: studiolav.com 

 

 

Πηγή: efimerida.gr