Ο έφηβος που σκόρπισε τον τρόμο στο σχολείο του Σιάτλ -Ο δημοφιλής μαθητής που έγινε δολοφόνος

2014-10-25 11:48

Ο έφηβος που σκόρπισε τον τρόμο στο σχολείο του Σιάτλ -Ο δημοφιλής μαθητής που έ

Ενας δημοφιλής και ευγενικός έφηβος. Ετσι περιγράφεται από όσους τον γνώριζαν ο Τζέιλεν Ρέι Φράιμπεργκ, ο μαθητής που προκάλεσε το μακελειό στο σχολείο του, στο βόρειο Σιάτλ, όπου άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει μία μαθήτρια και να τραυματίσει σοβαρά άλλους τέσσερις, πριν αυτοκτονήσει. 

Ο Φράιμπεργκ περιγράφεται από τους συμμαθητές του ως ένας δημοφιλής παίκτης του ράγκμπι, που ήταν από τους πρώτους που μετείχε πάντα στις δραστηριότητες του σχολείου του. Ομως, οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν ένα άλλο πρόσωπο. Εκείνο του πληγωμένου εφήβου, που κρύβει μεγάλη οργή μέσα του. 

Ο Φράιμπεργκ, που άνοιξε πυρ στην καφετέρια του Λυκείου Μέρισβιλ- Πίλτσακ, έδειχνε την απογοήτευσή του στις αναρτήσεις του στο Twitter την τελευταία εβδομάδα. «Δεν θα διαρκέσει… Ποτέ δε διαρκεί…» ήταν το τελευταίο tweet που έγραψε την Πέμπτη. Τις 3 τελευταίες ημέρες ο ίδιος είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα στο Twitter που άφηναν να εννοηθεί ότι περνούσε έναν επώδυνο χωρισμό. «Επρεπε να είχα ακούσει… Είχες δίκιο… Πάντα είχες δίκιο…» έγραψε σε ένα tweet. Σε ένα άλλο έλεγε: «Με διαλύει… Πραγματικά… Γνωρίζω ότι μοιάζω να το ξεπερνώ… Αλλά όχι… Και ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω…».

Τον Αύγουστο σε ορισμένα μηνύματα που ανήρτησε στο Twitter ο Φράϊμπεργκ εμφανιζόταν οργισμένος. «Θα με νευριάσεις… Και τότε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις θα προκληθούν… και δε νομίζω ότι θα σου αρέσει.. Δεν θα σου αρέσει τι θα συμβεί στη συνέχεια» έγραψε ο ίδιος.

Tην ίδια ώρα ένας μαθητής επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Seattle Times ότι ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ «ποθούσε ένα κορίτσι που δεν ήθελε να βγει μαζί του και ότι βρισκόταν ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων πυροβόλησε».

Πηγή: iefimerida.gr