Ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας στο Παρίσι

2014-11-15 21:13

Με απόλυτη επιτυχία κύλησε άλλη μια διεθνή παρουσία των προϊόντων ελιάς του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και αποτέλεσε το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στον χώρο των τροφίμων και των ποτών για την φετινή χρονιά.
Σημαντικές συζητήσεις έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης με εισαγωγείς και διανομείς τόσο από την Ευρώπη όσο και από άλλες χώρες από όλο τον κόσμο...
Επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον μεγάλων εμπόρων του εξωτερικού για τα προϊόντα του συνεταιρισμού, αλλά και γενικότερα για την ελληνική επιτραπέζια ελιά, η οποία συνεχίζει να απολαμβάνει συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς και φαίνεται να είναι από τα δυνατότερα εξαγωγικά προϊόντα της Ελλάδος.
Σκοπός της συμμετοχής του συνεταιρισμού που αποτελεί την συνέχεια της Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας με τα αναγνωρισμένα προϊόντα ELISTI αλλά και τα μοναδικά προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης «ΠΟΠ Κονσερβολιά Στυλίδας» είναι η περαιτέρω εμβάθυνση των προϊόντων του, στην παγκόσμια αγορά πέραν από την εδώ και χρόνια δυναμική παρουσία του, σε όλες σχεδόν τις αγορές της Ευρώπης άλλα και στις αγορές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Για άλλη μια φορά, η μαύρη φυσικής ωρίμανσης ελιά, που είναι ξακουστή στην περιοχή της Στυλίδας, η πράσινη ελιά σε όλες της τις μορφές και με γεμίσματα όπως αμύγδαλο, σκόρδο, πορτοκάλι, τυρί φέτα καθώς και οι διάφοροι τύποι πάστας ελιάς που παράγει ο συνεταιρισμός, κερδισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τα θετικά τους σχόλια.

Ο συνεταιρισμός είναι ο μεγαλύτερος στην Φθιώτιδα με περισσότερα από 1600 ενεργά μέλη και ο μοναδικός στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με την επιτραπέζια ελιά.

Τα τελευταία χρόνια και υπό τη νέα διοίκησή του ο Συνεταιρισμός έχει επιδείξει αξιοσημείωτη εξωστρέφεια, δίνοντας το "παρών" σε όλες τις μεγάλες γαστρονομικές εκθέσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ και επιτυγχάνοντας διείσδυση σε δύσκολες και προσοδοφόρες αγορές.

in2life.gr