Ο εμπειρογνώμονας διαψεύδει τον οδηγό της νταλίκας: Δεν είχε πρόβλημα στα φρένα επί 23 χλμ.

2014-10-08 21:37

Ο εμπειρογνώμονας διαψεύδει τον οδηγό της νταλίκας: Δεν είχε πρόβλημα στα φρένα επί 23 χλμ.

Διαψεύδει τον Ρουμάνο οδηγό της νταλίκας, τουλάχιστονς ως προς το σκέλος του ισχυρισμού του που θέλει να αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα επί 23 χλμ. προτού θερίσει 30 αυτοκίνητα στην Εγνατία και σκοτώσει πέντε άτομα, o εμπειρογνώμονας που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος.

Οπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, ο εμπειρογνώμονας αναφέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα με τα φρένα να δημιουργήθηκε αμέσως μετά τα διόδια του Πολυμύλου, σε απόσταση, δηλαδή, 23χλμ. από το σημείο της φονικής καραμπόλας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το φορτηγό θα έπρεπε να είχε εκτραπεί της πορείας του νωρίτερα από το σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα στα οποία προσέκρουσε.


Οπως τονίζει ο εμπειρογνώμονας το πρόβλημα με τα φρένα πρέπει να εμφανίστηκε λίγο πριν τη στροφή της Βέροιας που κατέληγε εκεί όπου ήταν σταματημένα λόγω των έργων τα αυτοκίνητα.

Επίσης, ο εμπειρογνώμονας διαψεύδει τον οδηγό και ως προς το σκέλος του ισχυρισμού του που θέλει τη νταλίκα να είχε πάρει φωτιά πριν πέσει πάνω στο πρώτο σταματημένο αυτοκίνητο. Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας δεν πρέπει να συνέβη. Η νταλίκα, υποστηρίζει, πρέπει να έπιασε φωτιά λόγω διαρροής βενζίνης από το τζιπ πάνω στο οποίο προσέκρουσε αρχικά. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εμπειρογνώμονας δεν επιβεβαιώνει και το ενδεχόμενο η νταλίκα να είχε πάρει φωτιά πριν την πρόσκρουση με τα οχήματα καθώς κατά τις εκτιμήσεις του η πυρκαγιά ξέσπασε από τη διαρροή βενζίνης στο τζιπ στο οποίο μεταξύ άλλων προσέκρουσε το μεγάλο όχημα.

Σοβαρή η κατάσταση 18χρονης

Την ίδια ώρα σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας της 18χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μετά το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Εγνατία Οδό (στον κόμβο Βέροιας).

Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, η κατάσταση της υγείας των άλλων δυο σοβαρά τραυματισμένων, ενός 22χρονου και ενός 64χρονου παρουσίασε βελτίωση. Μάλιστα ο 22χρονος πήρε εξιτήριο προκειμένου να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο όπου θα αντιμετωπιστεί το κάταγμα που έχει στο χέρι.

iefimerida.gr