Ο Λοβέρδος προειδοποιεί τους καταληψίες στα σχολεία, με μαθήματα στις αργίες

2014-11-03 22:30

Ο Λοβέρδος προειδοποιεί τους καταληψίες στα σχολεία, με μαθήματα στις αργίες

Με μαθήματα σε αργίες, γιορτές και με περικοπή εκδρομών κινδυνεύουν οι μαθητές εφόσον οι καταλήψεις ξεπερνούν τις τρεις ημέρες, όπως προειδοποίησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στις καταλήψεις που ξεκίνησαν σήμερα σε 500 σχολεία όλης της χώρας και υπενθύμισε ότι «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Σύμφωνα με το διάταγμα αυτό, μετά από τρεις ημέρες κατάληψης μπορεί να ενεργοποιηθούν μέτρα αντιμετώπισης απώλειας της διδακτικής ύλης, όπως το να γίνεται μάθημα το Σαββατοκύριακο, τις αργίες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, να διακοπούν οι παράλληλες δραστηριότητες όπως και οι εκδρομές.

«Δεν έχω πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις» είπε, αλλά διερωτήθηκε «τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;».

Ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε: «Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα» και προειδοποίησε πως «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».

iefimerida.gr