Ο Πάρης Κουκουλόπουλος για την αποζημίωση στους κτηνοτρόφους

2014-09-03 09:29

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για την αποζημίωση στους κτηνοτρόφους

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλλει κάθε προσπάθεια να καταβληθεί στο τέλος της χρονιάς και η εξισωτική αποζημίωση του 2014 στους κτηνοτρόφους.

Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας ότι έτσι τη φετινή χρονιά θα εισρεύσει στους κτηνοτρόφους αθροιστικά για τα έτη 2013 και 2014 το συνολικό ποσό των 260 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εξισωτική για το 2013 ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί τα 60 εκατ. ευρώ και αναμένεται στις επόμενες ημέρες η σταδιακή καταβολή του υπόλοιπου οφειλόμενου ποσού.

 «Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος, «κάνουμε προσομοίωση της διάταξης για τα βοσκοτόπια που ψηφίσαμε τον Απρίλη στη Βουλή για να δούμε πώς εφαρμόζεται. Αν υπάρχουν προβλήματα θα προβούμε σε περαιτέρω ρύθμιση, εφόσον χρειαστεί, γιατί ο στόχος είναι ένας: την 1/1/2015 να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και να μην είναι χάρισμα η πληρωμή της εξισωτικής του 2014, ώστε από το 2015 και μετά, με τη νέα ΚΑΠ, η εξισωτική αποζημίωση να πληρώνεται κάθε έτος στη χρονιά της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ