Ο πρώτος ευρωπαίος θύμα του φονικού ιού-Εχασε τη μάχη με τον Εμπολα ο Ισπανός ιερέας

2014-08-12 16:15

Εχασε τη μάχη με τον Εμπολα ο Ισπανός ιερέας - Ο πρώτος ευρωπαίος θύμα του φονικού ιού

Εχασε τελικά τη μάχη με τον ιό Εμπολα ο ισπανός ιερέας Μιγκουέλ Παζάρες, ο οποίος κατέληξε στιο νοσοκομείο της Μαδρίτης όπου είχε μεταφερθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη εκπρόσωπος των αρχών υγείας στη Μαδρίτη.

Ο Παζάρες ήταν ο πρώτος ευρωπαίος που μολύνθηκε από τον φονικό ιό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.

 Η Χουλιάνα Μπόχι, η μοναχή η οποία εργαζόταν μαζί με τον Παζάρες τελικά βρέθηκε αρνητική στον ιό από τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

 Η Λιβερία θα παραλάβει ποσότητες του πειραματικού φαρμάκου για τον Έμπολα που επαρκούν για τη θεραπεία μόνο των δύο λιβεριανών γιατρών οι οποίοι έχουν μολυνθεί με τον ιό, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών Λούις Μπράουν ύστερα από την έγκριση για την εξαγωγή του φαρμάκου που έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

 Ο Μπράουν είπε ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας επικοινώνησε με την παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου ZMapp, την Mapp Biopharmaceutical, και ζήτησε από τον FDA να εγκρίνει γρήγορα την εξαγωγή του.

 Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι γιατροί είχαν ήδη συναινέσει γραπτώς για την θεραπεία

iefimerida.gr