Πάνω από 250 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία διαπίστωσε η τροχαία

2014-09-23 14:22

Πάνω από 250 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία διαπίστωσε η τροχαία

Eντατικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποίησε η τροχαία με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε όλη τη χώρα.
 
Ειδικότερα την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής περιόδου (11/9) πραγματοποιήθηκαν 1.377 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις, ενώ το διάστημα 11-19 Σεπτεμβρίου, ελέγχθηκαν συνολικά 5.920 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 253 παραβάσεις.
 
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν στα φθαρμένα ελαστικά, στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και στη μη χρήση ζωνών ασφαλείας.
 
Πιο αναλυτικά από τις 253 παραβάσεις οι 16 ήταν για φθαρμένα ελαστικά, 16 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 14 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 11 για μη τήρηση βιβλίου ρεπό, 15 για ταχογράφο, 9 για έλλειψη φαρμακείου, 9 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 6 για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, 5 για στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης, 4 για έλλειψη ζωνών ασφαλείας, 4 για παραβίαση σημάνσεων, 3 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, 2 για κίνηση σε μονόδρομο, 2 για έλλειψη συνοδού, 1 για μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, 1 για κίνηση σε αντίθετο ρεύμα και 135 για άλλες παραβάσεις.
 
Η Τροχαία εφαρμόζει μια σειρά μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών όπως τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία, την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους και την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
 
Newsroom ΔΟΛ