Πέθανε περιμένοντας στην ουρά να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ

2014-09-30 14:13

Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά την αναμονή του σε υποκατάστημα τράπεζας αισθάνθηκε δυσφορία και αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, εξέπνευσε.

Ο άτυχος άντρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, περίμενε, όπως χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι σήμερα ανά την Ελλάδα, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ο ηλικιωμένος δεν άντεξε και κατέληξε. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, διευρυμένο ωράριο για 70 καταστήματά της ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό για την είσπραξη συντάξεων και πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Τα καταστήματα αυτά που λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας (τα οποία αναφέρονται στον συνημμένο πίνακα) θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, με επιμήκυνση του ωραρίου συναλλαγών κατά 3,5 ώρες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό για την είσπραξη συντάξεων και πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Από το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε όλα τα καταστήματα όλων των τραπεζών για την αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών που επέλεξαν την καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση τους.

Ουρές, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις που ξεπερνούν σε διάρκεια και τις δύο ώρες, σημειώνονται σε συγκεκριμένα καταστήματα, κυρίως στα κεντρικά ή σε περιοχές όπου το δίκτυο καταστημάτων έχει περιοριστεί σημαντικά σε αριθμό.

Τραπεζικά στελέχη υπενθυμίζουν στην πελατεία τους ότι μπορούν να αποπληρώνουν με ασφάλεια και ταχύτητα τις υποχρεώσεις και μέσω των εναλλακτικών δικτύων αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και τον συνωστισμό που παρατηρείται την τελευταία ημέρα κάθε μήναμ ειδικότερα την τελευταία ημέρα προθεσμίας φορολογικών υποχρεώσεων.

(Με πληροφορίες από Seleo.gr, ΑΠΕ)