Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμα

2014-07-17 10:35

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμα

Προς παράταση των φορολογικών δηλώσεων ώστε οι φορολογούμενοι να μην χάσουν την έκτπωση από τις αποδείξεις αλλά μην πληρώσουν και τα 100 ευρώ της εκπρόθεσμης δήλωσης προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών μετά τα αιτήματα τον φοροτεχνικών και των λογιστών .

Κατα πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα αναμένεται με τροπολογία στη Βουλή να δοθεί παράταση για δύο ή τρεις ημέρες σε ό,τι αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Θα δοθεί με άλλα λόγια η δυνατότητα κατάθεση των δηλώσεων χωρίς να επιβληθούν πρόστιμα και να χάσουν τις όποιες φοροαπαλλαγές τους οι φορολογούμενοι.

Λογιστές-φοροτεχνικοί από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν έντονα με το κλείσιμο της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και όπως εκτιμούν περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις δεν υποβλήθηκαν.

Επίσης η καθυστέρηση στην εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων αναμένεται να μεταθέσει κατά ένα μήνα την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου η οποία θα πρέπει κανονικά να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Έτσι η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του φόρου θα καταβληθεί στο τέλος Αυγούστου αντί για το τέλος του μήνα ενώ η τελευταία δόση θα πληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2015.