ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

2014-12-19 10:19

Συνεδρίαση Δ.Σ. την 15 Δεκεμβρίου 2014

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας και της επικοινωνίας που είχε η παράταξή μας με την Περιφέρεια για την βελτίωση του έργου της παράκαμψης ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Κώστας Καραγιάννης μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο έργο από τον Γραμματέα της Περιφέρειας, τον ίδιο, κλιμάκιο της εργολήπτριας εταιρείας και του Δήμου  προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες παρέμβασης για βελτίωση του έργου.
  Μετά την αυτοψία και με βάση τις οικονομικές δυνατότητες χρηματοδότησης η Περιφέρεια αποφάσισε  να χρηματοδοτήσει την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Μακρακώμης, να ενώσει την έξοδο του Κέντρου Υγείας με την υπάρχουσα οδό Λαμίας – Καρπενησίου και να είναι διπλής κατεύθυνσης, να υπογειοποιηθούν οι υποδομές στον κόμβο Μακρακώμης και εφόσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα να τοποθετηθούν φωτεινοί  σηματοδότες  και στον κόμβο Μάκρης.
    Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου την 15-12-2014 η  δημοτική παράταξή μας ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ανακοίνωσε τα παραπάνω και επιπλέον ρώτησε την Δημοτική Αρχή σε τι ενέργειες θα προβεί για να άρει τις  επικινδυνότητες από την προσωρινή παράκαμψη που έχει γίνει στην γέφυρα, κατά την περίοδο των γιορτών λόγω αύξησης της κίνησης από επισκέπτες που δεν γνωρίζουν την κατάσταση.
   Ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Βασίλειος επιβεβαίωσε τα παραπάνω έργα που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια και επιπλέον μας γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε και το έργο διευθέτησης στο Μέγα Ρέμα που είναι παράλληλο αντιπλημμυρικό  έργο που έχει σχέση και με την παράκαμψη. Επιπλέον μας ενημέρωσε ότι θα γίνουν ενέργειες για καλύτερη σήμανση της προσωρινής παράκαμψης


Ματθαίος Σκούρας
Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής

της Παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ