Περίμεναν να ακούσουν τις καυτές συνομιλίες των γυναικών τους και έβγαινε ο Κοινούσης!

2014-09-26 23:04

Περίμεναν να ακούσουν τις καυτές συνομιλίες των γυναικών τους και έβγαινε ο Κοινούσης!

Εδιναν από 3.000 έως 5.000 ευρώ για να πιάσουν στα πράσα τις συζύγους τους και άκουγαν το γνωστό άσμα «Ανθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε»

Μία απίστευτη υπόθεση έφεραν στο φως οι έρευνες της ΕΛΑΣ, έπειτα από καταγγελίες για 56χρονο Ελληνα ο  οποίος, με την ιδιότητα του ιδιωτικού ερευνητή (ντετέκτιβ), διατηρούσε γραφεία ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα και στην Αθήνα και εξαπατούσε πολίτες, υποσχόμενος την παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, χωρίς την συγκατάθεση των συνομιλητών, έναντι αμοιβής.

Συνελήφθη ο 56χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος και δύο Ελληνίδες 46 και 35 ετών - Πώς εξαπάτησαν τουλάχιστον 65 άτομα - Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους έπειτα από καταγγελία

Τρεις Ελληνες συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Πάτρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας άνδρας 56 ετών και δύο γυναίκες 46 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και  παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία  γραφείων ιδιωτικών ερευνών καθώς και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για κύκλωμα, που εξαπατά πολίτες, υποσχόμενο την παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, χωρίς την συγκατάθεση των συνομιλητών, έναντι αμοιβής. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, σε ανάλογη περίπτωση η ενδιαφερομένη πλήρωσε στον 56χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, χωρίς να παραλάβει το υλικό της καταγραφής.

Φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος είναι ο 56χρονος συλληφθείς ο οποίος, με την ιδιότητα του ιδιωτικού ερευνητή (ντετέκτιβ), διατηρούσε γραφεία ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και του τραπεζικού απορρήτου.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος συλληφθείς, με σκοπό το παράνομο όφελος, δημιούργησε ιστοσελίδα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού ερευνητή και ανάρτησε σε διάφορες ιστοσελίδες, σχετικές αγγελίες, στις οποίες εκτός των άλλων, αναφερόταν η δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών.

Επιπλέον, όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα της άρσης τραπεζικού απορρήτου, από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 στο λογαριασμό του 56χρονου κατατέθηκαν χρήματα από 65 άτομα, συνολικού ύψους 85.540 ευρώ.

Σε έρευνα, που διενεργήθηκε στο διαφημιζόμενο γραφείο ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα, συνελήφθησαν, από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι παραπάνω τρεις κατηγορούμενοι.

Όπως διαπιστώθηκε η 46χρονη συλληφθείσα λειτουργούσε το γραφείο χωρίς άδεια, καθώς είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2012, ενώ ο 56χρονος και η 35χρονη απασχολούνταν στην επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εργασίας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή,
-δύο μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών,
-σφραγίδα του γραφείου ιδιωτικών ερευνών με το όνομα του 56χρονου,
-οχτώ φύλλα με εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή και
-δίκαννο πλαγιόκαννο όπλο, 12 cal, με δύο εξωτερικούς επικρουστήρες, χωρίς σειριακούς -αριθμούς βάσης και κάννης, για το οποίο ο 56χρονος δήλωσε πως το κατείχε ο ίδιος χωρίς τη σχετική άδεια.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ο σκληρός δίσκος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν σε άνδρες που τους είχε κυριεύσει η ζήλια για τις συζύγους τους και απευθύνθηκαν στον 56χρονο με σκοπό να τις πιάσουν να συνομιλούν με τον εραστή τους. Αφού, όμως, πλήρωναν από 3.000 μέχρι 5.000 ευρώ στον εγκέφαλο του κυκλώματος, το υλικό που λάμβαναν δεν αποτελούσε καμία απόδειξη ότι οι σύντροφοί τους ήταν άπιστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντί στο υλικό που τους έστελνε να ακούγονται οι καυτές συνομιλίες των γυναικών τους, αυτό που έπαιζε ήταν το γνωστό άσμα «Ανθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε», καθώς και άλλες επιτυχίες του Γιώργου Κοινούση! 

protothema.gr