Πιάστηκαν για κλοπή μηχανημάτων από την Ελάτεια

2014-06-13 08:04

FOTO 12

Συνελήφθησαν, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Ελάτειας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β' Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Φθιώτιδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 33 ετών αντίστοιχα,

σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, οι δύο ημεδαποί κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Δ.Χ.Φ. γερανοφόρο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με τρία βαρέα μηχανήματα βιομηχανικού τύπου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα προαναφερόμενα μηχανήματα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα οι δράστες, από υπαίθριο χώρο, ανενεργού εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας ορυκτελαίου, που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν προβεί στην νόθευση των στοιχείων κυκλοφορίας του Δ.Χ.Φ. γερανοφόρου αυτοκίνητου, ιδιοκτησίας του 30χρονου, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανικής προέλευσης.
Τα μηχανήματα, το Δ.Χ.Φ. γερανοφόρο αυτοκίνητο και οι πινακίδες κυκλοφορία που έφερε, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στη κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.