Ποινικές διώξεις για τους «μαϊμού» τυφλούς της Ζακύνθου -Στον πρώην νομάρχη και σε οφθαλμίατρο

2014-10-08 21:36

Ποινικές διώξεις για τους «μαϊμού» τυφλούς της Ζακύνθου -Στον πρώην νομάρχη και

Ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου και ένας οφθαλμίατρος μπήκαν στο στόχαστρο για την υπόθεση των επιδομάτων τυφλότητας σε ανθρώπους που δεν είχαν σχετικά προβλήματα. Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους, μετά από την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

Ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Γάσπαρος, κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ποσού άνω των 120.000 ευρώ, ενώ ο οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου Ζακύνθου κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα και επί πλέον για τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων κατ΄επάγγελμα.

Πλέον, οι διωκόμενοι πρέπει να αποδείξουν πως δεν ευσταθεί το κατηγορητήριο, ειδάλλως θα παραπεμφθούν σε δίκες με τις παραπάνω ή με τροποποιημένες κατηγορίες. Και στους δύο απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της άσκησης δίωξης σε βαθμό πλημμελήμματος κατά δεκάδων επιδοματούχων τυφλότητας που αποφάσισε η Εισαγγελία Ζακύνθου, επειδή όπως προέκυψε από τα στοιχεία, εισέπρατταν τα επιδόματα δίχως να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

iefimerida.gr