Ποιός ήταν ο παππούς που άφησε έξι εκατομμύρια ευρώ και πέντε ακίνητα στην τοπική εκκλησία!

2014-11-04 21:12

Έξι εκατομμύρια ευρώ και πέντε ακίνητα είναι τελικά η κληρονομιά του επιχειρηματία από το Ρέθυμνο, τα οποία άφησε στην τοπική εκκλησία. 

Ο επιχειρηματίας που επέλεξε την Μητρόπολη Ρεθύμνου ως μοναδική κληρονόμο στην διαθήκη του,διατηρούσε για χρόνια ένα ηλεκτρολογικό κατάστημα στο κέντρο του Ρεθύμνου ενώ δεν είχε κάνει δική του οικογένεια, σύμφωνα με το CretaPost. Το μόνο που ήθελε ήταν να τον φροντίσει η Εκκλησία, όταν πια δε θα μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί.


Δεν είχε αδέλφια και ο πιο κοντινός συγγενείς του ήταν ένας πρώτος ξάδερφός του, στην ίδια περίπου ηλικία με εκείνον.
Τα τελευταία χρόνια ο 90χρονος είχε αρκετά προβλήματα υγείας και είχε έρθει κοντά στην Εκκλησία η οποία και τον φρόντιζε μέχρις ότου άφησε την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών, πριν από 2 μήνες περίπου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος στον τοπικό Τύπο,
οι τραπεζικές καταθέσεις που είχε στο όνομά του αγγίζουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ
ενώ είχε και πέντε ακίνητα εκ των οποίων τρία είναι καταστήματα στην πόλη, ένα σπίτι και ένα χωράφι.

Ήδη ένας δικηγόρος ερευνά τα επιμέρους σημεία της διαθήκης ενώ αύριο αναμένεται ο κ. Ευγένιος να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει το κοινό. Ο υπερήλικας, είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία – από την διακονία του μακαριστού Μητροπολίτη Άνθιμου – να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του κτιρίου στον Τίμιο Σταυρό.

Πρόκειται για ένα κτίριο που στέγαζε τον Σύλλογο "Αγάπη" και βρισκόταν σε κακή κατάσταση με πολλά στατικά προβλήματα με αποτέλεσμα να εκκενωθεί πρόσφατα.
Ο ίδιος είχε ήδη χρηματοδοτήσει την μελέτη ενώ είχε αναφέρει ότι θα έδινε ακόμα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατεσκευή του κτιρίου αλλά και επιπλέον χρήματα για τη λειτουργία.

Το μόνο που ήθελε ως αντάλλαγμα ήταν η εκκλησία να τον φροντίσει όταν εκείνος δεν θα μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί αλλά και ν’ αναλάβει την κηδεία του όταν θα πέθαινε, όπως και έγινε.

cretapost