Πρόσβαση στο Εθνικό Δημοτολόγιο αποκτά ο ΟΓΑ

2014-10-09 20:55

Πρόσβαση στο Εθνικό Δημοτολόγιο αποκτά ο ΟΓΑ

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλου, ο ΟΓΑ αποκτά στο εξής δικαίωμα απευθείας πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου.

Έτσι, δίνεται το δικαίωμα στις υπηρεσίες του Οργανισμού να έχουν πρόσβαση στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου και να έχουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων, που σχετίζονται με την οικογενειακή κατάσταση όσων υποβάλουν αίτηση για τα οικογενειακά επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών). 

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να ελεγχθούν στοιχεία, όπως είναι η ημερομηνία και ο τόπος γέννησης, η ημερομηνία διαγραφής σε περίπτωση θανάτου, η διεύθυνση κατοικίας, ο αριθμός των τέκνων και γενικότερα, η οικογενειακή κατάσταση των ενδιαφερόμενων να λάβουν οικογενειακό επίδομα. Όπως τόνισε ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης «η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης του ΟΓΑ στα αρχεία του Δημοτολογίου οδηγεί στη καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και στη μείωση του χρόνου παροχής των οικογενειακών επιδομάτων και της απονομής των συντάξεων».

dikaiologitika.gr