Πωλείται το σπίτι του Αλ Καπόνε

2014-10-26 15:19

Πωλείται το σπίτι του Αλ Καπόνε

Στο σφυρί το έβγαλε η οικογένεια του

Αν κάποιος διαθέτει ένα σημαντικό ποσό για αγορά κατοικίας μπορεί να το ξοδέψει για ένα… θρυλικό σπίτι. Το οίκημα όπου έζησε ο περιβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε στο Σικάγο βγαίνει στο σφυρί, καθώς η οικογένεια του το πουλάει έναντι 225.000 δολαρίων.

Πρόκειται για ένα σπίτι έξι δωματίων στο οποίο ο αρχιμαφιόζος έζησε, όταν έφυγε από τη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκε στο Σικάγο, το 1923. Σύμφωνα με τη Chicago Tribune, ο Αλ Καπόνε είχε αγοράσει το σπίτι έναντι μόλις 5000 δολαρίων, όταν ακόμα «εργαζόταν» σε έναν οίκο ανοχής, πριν καν δηλαδή γίνει ο διαβόητος κακοποιός του οποίου η φήμη ξεπέρασε κατά πολύ τις ΗΠΑ.

Στη συγκεκριμένη οικία ζούσε με τη γυναίκα του, το γιο του, τη μητέρα του, τον αδερφό του και τις αδερφές του. Ο Καπόνε, όταν αποφάσισε να πάει στο Σικάγο, ανέλαβε το φημισμένο Four Deuces club. Στα τέλη του 20 ο Καπόνε έφυγε για τη Φλόριντα, αλλά η οικογένειά του συνέχισε να μένει στο σπίτι στο Σικάγο.

Ως γνωστόν το εγκληματικό τέλος του Αλ Καπόνε «γράφτηκε» τις 24 Οκτωβρίου 1931 όταν οι αρχές τον συνέλαβαν για φοροδιαφυγή, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν στοιχεία για τις άλλες εγκληματικές πράξεις του. Βγήκε από τις φυλακές Αλκατράζ το 1939 και το 1947 πέθανε.